İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerinin ardından, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan da aynı sertlikte bir yanıt geldi. Katz’ın, Erdoğan'ı hedef alan ve Türkiye'yi eleştiren sözlerine karşılık Fidan, Katz'ı "soykırımcı Netanyahu Hükümeti’nin hadsizlik ve arsızlık abidesi" olarak nitelendirdi. Fidan, bu sözlerle yetinmeyerek bir paylaşımda daha bulundu ve İsrail’in politikalarını eleştiren ifadeler kullandı.

Fidan'ın tepkisi, Türkiye'nin İsrail'e karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Özellikle Netanyahu yönetimine yönelik ağır eleştirileri ile dikkat çeken Fidan, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin egemenlik haklarına ve bağımsız dış politikasına yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacağını vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a yeni görev

Bakan Fidan, X sosyal medya hesabından "#ErdoğanınYanındayız" etiketiyle paylaşımda bulunarak, şunları söyledi:

"Kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın millet sevdasını ve ülkemizin kalkınmasına yaptığı muazzam katkıları karalama girişimlerine geçit vermeyeceğiz. Milletimizin lideri ve tüm mazlumların umut ışığı olan Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Onun önderliğinde güçlü ve müreffeh bir Türkiye için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz."

Kaynak: HABER MERKEZİ