DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, DenizBank Bornova Şube Müdürü Hatice Ö. Hakkında ortaya çıkan "nitelikli dolandırıcılık" ve "zimmet" iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldız Holding sürdürülebilirlik odaklı dönüşümüne devam ediyor Yıldız Holding sürdürülebilirlik odaklı dönüşümüne devam ediyor

Ateş, Hatice Ö. 'nün, 2002'de satın alınan Tarişbank'tan gelen bir çalışan olduğunu ve sağlık sorunları nedeniyle borçlandığını belirtti.

Dolaşan rakamlar hayal ürünü

Ateş, "Şu ana kadar yapılan incelemelerde bankada bir borç-alacak kaydı görünmüyor. Savcılığa ve mali polise bilgi verildi. Ayrıca kara para aklama yönlerinin de incelenmesi gerekiyor. Benzer bir incelemeyi daha önceki Seçil Erzan raporunda da çalıştırıldık. O durumda da müştekilerin sunduğu paralarla ilgili bilgiler var. Kayıt bulamamıştık ve olay bir saadet zinciri olduğu anlaşılmıştı. Bu olayda ise inceleme yapılmadığı için henüz kesin bir değerlendirme yapılamıyor. Sosyal medyada dolaşan rakamlar ve iddialar tamamen hayal ürünüdür. İlettiği rakamlar ile basında yer alan rakamlar arasında büyük farklar var. İddialarda adı geçen iş insanlarıyla da herhangi bir bağlantı bulunamadı. İncelemelerin önümüzdeki hafta başına kadar sonuçlanacağını düşünüyorum" dedi.

Başka bankalarda da yaşanıyor

Ateş, zimmet ve dolandırıcılık olaylarının her ülkede yaşandığını, bankaların bu tür zararları teminat almak için sigorta poliçeleri yaptırdığını ifade etti.

Ateş, şubelerde denetimlerin yılda bir, bazı şubelerde ise iki yılda bir yapıldığını belirterek, diğer bankalarda da benzer olayların yaşandığını söyledi. "Biz biraz günah keçisiydik. Diğer olaylardaki benzer olaylar basında yer almazken bizimle ilgili en küçük gelişme bile sosyal medyada geniş yer buluyor" dedi.

Hiçbir mağaza müdürünün elden para almadığını ve bu yetkiye sahip olmadığını belirten Ateş, "Son olaydan sonra bankada denetimler sıklaştı. Bu denetimler sonucu, gelecekte ortaya çıkması muhtemel vakaların görülme sıklığını ortaya çıkardı. Bir şeyler var ama ne olduğunu henüz tam olarak bilemiyoruz. Araştırıyoruz. Şube Müdürü'nün şu anda hastanede olduğu bilgisi bize ulaştı" şeklinde konuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ