Eğer atıştırmalıklarınız arasında havuç varsa, tebrikler: Sağlığınız için harika şeyler yapıyorsunuz. Nutrition 2024 konferansında sunulan yeni bir araştırma, haftada sadece üç kez bebek havuç atıştırmanın genç yetişkinlerde cilt sağlığını artırdığını buldu. Karotenoidler meyve/sebzelerde bulunan ve onlara parlak kırmızı, turuncu, mor ve sarı rengini veren pigmentlerdir.

İNANILMAZ FAYDALARI VAR

Nevada Üniversitesi'nde Yardımcı Doçent ve Diyetisyen olan Neda Akhavan, bunların önemli olduğunu, çünkü genellikle havuçla ilişkilendirilen daha iyi görme ve artan bağışıklık fonksiyonuyla bağlantılı olduklarını söylüyor. Ayrıca UV hasarına karşı cilt koruması da sağlarlar.

AĞIR İŞİN ÇOĞUNU YAPAR

Vücuttaki karotenoidleri artırmak kolay değildir. Yine de bu çalışmaya göre; haftada sadece üç kez bebek havuç atıştırmak (boyutuna bağlı olarak yaklaşık 8 ila 12) ağır işin çoğunu yapabilir. Araştırmada görülen en büyük artış; havuçtaki kırmızı-turuncu pigment olan bir multivitamin kombinasyonundan kaynaklandı.

DAHA FAZLA ARAŞTIRMA ŞART

İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: İki şeye dikkat çekti! İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: İki şeye dikkat çekti!

Multivitaminin tek başına alınması ciltteki karotenoid düzeylerini artırmazken, havuç atıştırmalığıyla birlikte alınması bu artışı sağladı. Araştırmanın yazarları, bunun nedenini anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ