Yetkililer, Suudi Arabistan'daki Hac ibadeti sırasında aşırı sıcaktan 14 Ürdünlünün hayatını kaybettiğini açıkladı. Ürdün Dışişleri Bakanlığı ayrıca 17 kişinin kayıp olduğunu belirtti. Bakanlık başlangıçta sıcak çarpması geçiren altı Ürdünlü hacının öldüğünü doğrulamıştı.

Kayıp 17 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Cenazelerin Ürdün'e nakledilmesi ve defnedilmesi için de çalışmalar yapılıyor. Yetkililer, 40 santigrat dereceyi aşan aşırı sıcaklıklar nedeniyle insanları şemsiye taşımaya çağırdı.

ZORLUK TEŞKİL EDİYOR

Ayrıca özellikle sıcak öğle saatlerinde dışarıda kalmamaları ve bol su içmeleri önerildi. Suudi Arabistan'da İslam'ın beş temel farzından biri olan Hac ibadetine geçen yıl 2 milyona yakın Müslüman katıldı. İbadet edenlerin çoğunun kutsal yerlere taşınmasına yardımcı olmak için otobüs ve trenler kullanılıyor.

Ancak büyük kalabalıklar ve yoğun sıcaklık, hacılar ve kolluk kuvvetleri için hala zorluk teşkil ediyor. Son yıllarda kalabalık nedeniyle yüzlerce ölümün yaşandığı birçok büyük trajedi de görülmüştü.

Kaynak: HABER MERKEZİ