Tekirdağ'da turistlerin ilgi odağı haline gelen kanola, lavanta ve ayçiçek tarlaları sezon boyunca çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.
Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Trakya'da etkili olan kuraklık ve aşırı sıcaklar, üreticiye verim kaybı endişesi yaşatıyor.
Trakya'nın bereketli topraklarında Günebakan (ayçiçekleri), sarının en güzel tonlarıyla tarlaları süslemeye başladı.
Türkiye'nin ayçiçeği ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayan Trakya'da, sarı ve yeşil tonlarında açan ayçiçekleri agro turizmine katkı sağlıyor.
Muş Ovası'nda sıvı yağ ve kuruyemiş için 34 bin dekar alanda ekilen ayçiçeğinin hasadına başlandı. 34 bin dekar alanda ekilen...
Trakya Üniversitesi (TÜ) Bitki Islahı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yalçın Kaya, kış aylarındaki kuraklığın yaz aylarında devam...