Fransız haber ajansı Agence France-Presse'in (AFP) siber saldırıya uğradığı bildirildi. AFP'nin sistemine yapılan ve müşterilere yönelik iletim teknolojisini kısmen etkileyen saldırı, cuma günü keşfedildi.

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Bu işin arkasında kimin olduğu henüz bilinmiyor. AFP'den yapılan açıklamada, Fransa Ulusal Siber Güvenlik Ajansı'nın (ANSSI) da yardımıyla olayın teknik birim tarafından ele alındığı ve yetkililerin bilgilendirildiği belirtildi.

DEVLET KURUMLARINA

AFP, saldırının geçici olarak işlemleri aksatmasına rağmen dünya çapındaki haberlerinin her zamanki gibi devam ettiğini belirtti. Haber ajansına yapılan saldırı, mart ayında Fransız bakanlıkları ve devlet kurumlarının birçoğunu etkileyen büyük bir siber saldırının ardından gerçekleşti.

POLONYA ÖRNEĞİ

Medyada yer alan haberlere göre; saldırının sorumluluğunu Rus yanlısı hackerlar üstlendi. Ancak Fransız yetkililer henüz bu iddiayı doğrulamadı. Polonya'nın devlet haber ajansı PAP da mayıs ayında hacklenmiş, Varşova hükümeti olaydan Rus istihbarat servislerini sorumlu tuttuğunu açıklamıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ