Hababam Sınıfı'ndaki "Bacaksız" lakaplı öğrenci rolüyle hafızalara kazınan usta oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında yaşamını yitirdi.

Kalp krizi sonucu İstanbul'da hayata gözlerini yuman Akça'nın ölüm haberi, menajeri Kıvanç Terzioğlu tarafından sosyal medyadan duyuruldu.

Kıvanç Terzioğlu, "Hababam Sınıfı'nın değerli oyuncusu Tuncay Akça'yı kaybettik. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" ifadelerine yer verdi.


TUNCAY AYÇA KİMDİR?

Tuncay Akça 1963 yılında Kastamonu'da dodu. 1975 yapımı Hababam Sınıfı filmindeki "Bacaksız" lakaplı öğrenci rolüyle hafızalara kazındı ve bu rol, onu Türk sinemasının simge isimlerinden biri yaptı. Tuncay Akça, ardından Yol filminde Yusuf karakterini canlandırarak kariyerini pekiştirdi. Öte yandan, 1995-2002 yılları arasında sevilen televizyon dizisi Bizimkilerde manav Adem rolüyle ekranlarda yer edindi.

En çok bilinen repliklerinden biri olan "Abi, siz neden her sabah tek ayak üzerinde duruyorsunuz?" sorusuyla akıllarda yer edinen usta oyuncu, 2004 yılında da Hababam Sınıfı Merhaba filminde yer almıştı.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ