21 Ağustos'tan İtibaren Kayıp

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Saat 15.00 sıralarında kaybolduğu bildirilen Narin'in bulunması için başlatılan çalışmalar, 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince yürütülüyor.

h3

Dalgıçlar da Aramalara Katıldı

Arama çalışmaları kapsamında AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında detaylı bir arama gerçekleştirdi. Ayrıca, AFAD ve diğer ekipler, mahallenin çevresini, kayalıkları, dere ve sazlıkları tarayarak, tarlalar ve boş alanlarda da incelemelerde bulundu.

h4

Yeraltı Görüntüleme Cihazı Kullanıldı

Son olarak, yeraltı görüntüleme cihazı arama çalışmalarına dahil edildi. Jandarma ekipleri ve AFAD, Narin’in son görüntülerinin kaydedildiği Tavşantepe İlkokulu’nun çevresindeki saman yığınını taradı. Brandayı kaldırarak yer altı taraması yapan ekipler, uzun şişlerle saman altını da kontrol etti.

h5

130 Kişinin İfadesi Alındı

Arama sürecinde 11 bin dönüm alan tarandı ve 130 kişinin ifadesi alındı. Ayrıca, Narin’in kaybolduğu saatlerde yoldan geçtiği belirlenen yaklaşık 150 araç kontrol edildi.

indir (1)

Çocuk Terliği ve Kan Lekeleri

22 Ağustos'ta yol kenarında bulunan bir çocuk terliği, Narin’in aile üyelerine gösterildi ve terliğin Narin’e ait olduğu belirtildi. Terlik, jandarma tarafından laboratuvara götürüldü. Narin’in son görüldüğü yerin 50 metre ilerisindeki tepede bulunan kan lekelerinin, Narin Güran’a ait olmadığı ve mahalledeki bir çocuğun burnunun kanamasından kaynaklandığı açıklandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ