Güney Kore, düzenlenen büyük Silahlı Kuvvetler Günü töreninde Kuzey Kore'yi hedef alan en güçlü balistik füzesini ve diğer silahları tanıttı. Güney Kore Devlet Başkanı, Kuzey'in nükleer silah kullanmaya çalışması halinde rejiminin çökeceği konusunda uyardı.

BÜYÜK BİR MESAJ

Güney Kore'nin silah sergilemesi ve Kuzey Kore'ye yönelik uyarısı, kuzeyli rakibinin yakın zamanda uranyum zenginleştirme tesisini ifşa etmesi sonrası geldi. Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde füze denemeleri yapmasıyla büyük bir mesaj da gönderdi.

REJİMİN SONU OLUR!

Başkan Yoon Suk Yeol, "Kuzey Kore nükleer silah kullanmaya kalkışırsa, ordumuzun ve ABD ittifakının kararlı ve ezici tepkisiyle karşılaşacak. O gün Kuzey Kore rejiminin sonu olacak" dedi.

ALGIDAN VAZGEÇİN

Yoon, "Kuzey Kore rejimi, nükleer silahların kendilerini koruyacağı yanılgısından vazgeçmeli" şeklinde konuştu. Tören sırasında Güney Kore ordusu yaklaşık 340 askeri ekipman ve silah sistemi sergiledi. Bunların arasında Kuzey Kore'deki yeraltı sığınaklarını yok edebileceği söylenen ve 8 tonluk konvansiyonel savaş başlığı taşıyabilen Hyunmoo-5 balistik füzesi de vardı.

Kaynak: HABER MERKEZİ