Ulusal Araç Takip ve Koruma Şirketleri Birliği'nin (ANERPV) verilerine göre; Meksika'da haziran ayında ülke yollarında günde ortalama beş kargo kamyonu hırsızlığı meydana gelirken, toplam 150 olay bildirildi.

TOPLAM 843 VAKA

Haziran ayında bu tarz hırsızlıklar geçen yılın aynı ayına göre %4.1 arttı. ANERPV, Ocak-Haziran ayları arasında toplam 843 vaka bildirdi. ANERPV, Mexico City'de bulunmaktadır ve 2003 yılında kurulmuştur. Dernek, Meksika'da güvenlik ve araç takip sektöründe çalışan şirketleri temsil etmektedir. ANERPV, her ay derneğinin üyeleri tarafından bildirilen kargo hırsızlığı vakalarını kaydeder ve duyurur.

BU SADECE %10'U!

ANERPV danışmanı Luis Villatoro, "Ülkedeki her vakayı bilmiyoruz. Sadece üyelerimizle ilgili bilgilere sahibiz. Muhtemelen ulusal düzeyde meydana gelen suç olaylarının sadece %10'unu açıkladık" diye konuştu.

SİLAH TEHDİDİYLE

ANERPV'ye göre; haziran ayında kargo hırsızlığının başlıca yöntemi, nakliye halindeki bir tırı silah tehdidiyle durdurup aracı çalmaktı. Vakaların %75'inden fazlasında bu yöntem kullanıldı. Hırsızlar çoğunlukla gıda ve içecek, inşaat malzemeleri ve endüstriyel malzemeleri hedef aldı.
 

Muhabir: Lila Okyanus