Trendyol Süper Lig devi Beşiktaş'ın yıldız orta saha oyuncusu Gedson Fernandes'in uzun süredir takımdan ayrılacağı gündemdeydi. Avrupa'dan sayısız talibi olan Portekizli oyuncunun geleceği sonunda netlik kazandı. Gedson, önümüzdeki sezon Rusya'da forma giyecek.

GEDSON FERNANDES, ZENIT İLE İMZALIYOR

Bu sezon yaptığı transferlerle dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş'ta bu kez flaş bir ayrılık yaşandı. Taraftarın sevgilisi olan Gedson Fernandes, transfer oluyor. Rus basınında yer alan habere göre; Zenit, Gedson Fernandes'in transferi için oyuncunun kendisi ve Beşiktaş ile anlaşmaya vardı. Yıldız oyuncunun pazartesi günü Rusya'ya uçacağı da basın tarafından açıklandı. Siyah-beyazlıların bu satıştan kasasına girecek rakam da duyuruldu.

16 MİLYON EURO ÖDENECEK

Zenit'in Beşiktaş'a ödeyeceği net bonservis bedeli 1 milyon euro olarak belirtildi. Bu bedelin yanı sıra, Zenit'in Beşiktaş'a sunduğu teklifte çeşitli başarı maddeleri ile geçerli olmak üzere 4 milyon euro da bonus maddeleri olduğu kaydedildi. Anlaşmadaki tüm şartlar gerçekleşir ise siyah-beyazlıların, bu transferden kasasına 20 milyon euro girecek.

BEDELİN YARISI BENFICA'YA GİDECEK

Beşiktaş, 2022 yılında kadrosuna kattığı Gedson Fernandes için kırmızı beyazlı ekibe 6 milyon euro bonservis bedeli ödemişti. Ancak iki ekip arasında yapılan anlaşmaya göre Gedson'un bonservisinin yarısı Benfica'ya ait. Yani Beşiktaş'ın kazanacağı tutar iki kulüp arasında pay edilecek.

Editör: Bedirhan Altundağ