Galatasaray ve A Milli Takımı'nda oynayan Barış Alper Yılmaz'ın adı özellikle EURO 2024'ten sonra transfer gündeminden düşmüyor. Geçtiğimiz yıl sergilediği performansla Süper Lig'e damgasını vuran 24 yaşındaki oyuncu için transferde sürpriz gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılılarda, takımın önemli oyuncularından biri olan Barış Alper Yılmaz'ın rekor bir satış bedeliyle Avrupa'ya transfer olması bekleniyor. 

BARIŞ ALPER YILMAZ, PREMİER LİG'E GİDİYOR

Transfer dönemi başladığından beri, özellikle EURO 2024'ten sonra adı birçok Avrupa kulübüyle anılan Barış Alper Yılmaz hakkında flaş bir gelişme yaşandı. Türkiye ve İngiliz basınında çıkan haberlere göre adı: Arsenal, Brighton ve Tottenham ile geçiyor. Premier Lig devi Arsenal ile görüşmelerin son dönemde hızlandığı ve transferin her an bitebileceği öğrenildi. Transfer anlaşmasıyla ilgili son detayların görüşüldüğü bildirildi.  

GALATASARAY'DAN 20 MİLYON EURO'YA TRANSFER

Arsenal'in transfer etmesi beklenen Barış Alper Yılmaz'a 20 milyon Euro ödeyeceği konuşuluyor. Transfermarkt'ta piyasa değeri 20 milyon Euro'ya çıkan milli oyuncu, özellikle EURO 2024'teki performasıyla da değerini artırdı. Geçen sezon 55 resmi maça çıkan 24 yaşındaki oyuncu 7 gol, 12 asistlik performans göstermişti.

DEĞERİNİ SÜREKLİ KATLADI

Galatasaray'da özellikle geçen sezonun parlayan yıldızlarından biri olan Barış Alper Yılmaz'ın 2023'teki değeri sadece 1.5 milyon Euro idi. Güncel piyasa değeri şu anda 20 milyon Euro.

Kaynak: HABER MERKEZİ