Demet Akalın, sosyal medya üzerinden yaşanan çifte cinayetle ilgili idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini belirtti. Akalın, idam cezasının bu tür suçlar için caydırıcı olacağını savundu.

4 Ekim Cumartesi günü Türkiye'yi sarsan bir olayda, 19 yaşındaki İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil, aynı yaşta olan Semih Çelik tarafından vahşice katledildi. Olay, kamuoyunda büyük tepkilere yol açarken, ünlü isimler de sessizliklerini bozdu.

Bu isimler arasında yer alan Demet Akalın ve Gülben Ergen arasında "idam" tartışması sosyal medyada gündem oldu. Demet Akalın, X (eski Twitter) hesabından yaptığı paylaşımla korkunç cinayetlere tepki göstererek idam cezasının getirilmesi çağrısında bulundu. Akalın, "İdam gelecek arkadaş! Sizi ne AB’ye ne de başka bir şeye almayacaklar. Nokta!" ifadelerini kullandı.

Akalın’ın idam talebine Gülben Ergen karşı çıktı ve şu sözlerle cevap verdi: "Asla idam gelmemeli. Geri kalmış ülke değiliz biz. HADIM gelmeli. Hadım. Hadım yaşarken öldürmek! Nefsini köreltmek! Ölüm kurtuluş. Hadım, yaşarken öldürülen iki bacak arası."

Akalın ise Ergen'e, "Sevgili Gülben, sapık sapıktır! Katil katil!" sözleriyle karşılık verdi. Sosyal medyada devam eden tartışma, Ergen’in "İdam bu zihniyetlere ceza değil ödül." şeklindeki açıklamasıyla son buldu.

ekran-goruntusu-55.webp

Kaynak: HABER MERKEZİ