Hakan Durmaz, gram altının önümüzdeki ay içinde 2.750 TL seviyesine ulaşacağını ve yıl sonunda 3.350 TL'yi göreceğini belirtti. Durmaz, altın fiyatlarının sürekli yükselme eğiliminde olmadığını, zaman zaman geri çekilmeler olabileceğini ifade etti. Ancak, genel olarak altının kazandıran bir yatırım aracı olduğunu vurguladı. Altına yatırım yapmak için en uygun zamanın düşüş dönemleri olduğunu belirten Durmaz, altın fiyatlarının yükselişe geçmeden almanın daha kazançlı olacağını söyledi.
 

Altın piyasasında meydana gelen gelişmeler yatırımcıların başını döndürüyor. Altın fiyatları bir süre durgun bir piyasa koşullarında fiyatlandıktan sonra yeniden yükseliş hareketi ile karşılaştı. Ons altın bu süreçte 2.400 dolar sınırına dayanırken yeni haftada bu seviyenin de aşılması bekleniyor. Gram altında ise 2.516 TL rakamı görüldü. Tüm bu gelişmeler yaşanırken bundan sonraki süreçteki fiyatlamalar da merak uyandırıyor Bu konuda kuyumcu esnaflarından çok önemli değerlendirmeler geldi.

SÜRPRİZ OLMADI

Kapalıçarşı kuyumcu esnaflarından olan Hakan Durmaz bir değerlendirme yaparak, “Altın fiyatlarında beklediğimiz yükselişin ayak seslerini duymaya başladık. Bu bizim için sürpriz olmadı ve bunun böyle olacağını söylemiştik. Gram altında önce 2.500 TL sınırını aştık ve şimdi bundan sonrasını bekliyoruz. Altına yatırım yapanların kaybetmeyeceği yeni bir sürece daha başladık diyebiliriz.” dedi.

BU FİYATLAR DAHA OLMAYACAK

Altın yatırımı yapmak isteyenler için de bir uyarı yapan Hakan Durmaz, “Altın yatırımı yapmak için en uygun ne zaman sorusunu çok alıyoruz. Altın yatırımı yapmanın zamanı olmaz. Altın kaybettiren bir şey değil. Az veya çok ama mutlaka kazandırır. Ne zaman daha fazla kazanç sağlarız diyorsanız o zaman iş değişir. Onu da bazı kritik seviyelerde almalısınız. Altın hız alıp yükselmeye başlamışken alırsanız kazancınız daha az olur. Ancak Altın düşerken, fiyat yükselişi hızlanmamışken alırsanız o zaman kazancınız daha fazla olur.” ifadelerini kullandı.

SON FİYAT TAHMİNLERİ!

Altın fiyatlarına ilişkin bundan sonraki beklentilerini de açıklayan Hakan Durmaz, “Altın fiyatları yükselecek, bunu artık biliyoruz. Bundan sonra rekor fiyatları konuşmaya başlayacağız. Gram altında 2.750 TL’lik bir rekor seviye var. Bu seviyeyi yeniden göreceğiz ve bu çok uzak bir gelecek olmayacak. Kişisel kanaatime göre yaklaşık bir ay içerisinde gram altın bu seviyeye çıkar. Sonrasında ise üzerine koya koya gidecek. Bu süreçte geri çekilmeler de göreceğiz. Bunlar olağan fiyatlamalardır. Sürekli yükselme olmaz. Yıl sonuna geldiğimizde ise gram altında bence 3.350 TL seviyesini görmüş hatta aşmış olarak göreceğiz.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ