Göz kapağındaki böcek ısırıkları şişlik, kızarıklık ve ağrıya neden olabilir. Genellikle sadece bir gözü etkiler ve kendiliğinden düzelir. Ancak semptomlar kötüleşirse veya kendiliğinden düzelmezse bir sağlık uzmanına başvurmanın zamanı gelmiştir.


SABUNLU SU


Sivrisinekler, böcekler ve örümcekler baş suçlulardır. Bazı kişilerde şişlik, kızarıklık ve rahatsızlık görülebilir. Isırık bölgesini sabunla yıkamak ve soğuk kompres uygulamak gibi tedaviler bu semptomları azaltmaya yardımcı olabilir.


AĞRI KESİCİLER


Bu bölgede ısırık izleri oluşur. Ayrıca baş ağrısı ve kaşıntı da fazlasıyla görülen durumlardır. Yıkama ve soğuk kompres haricinde ağrı kesici kullanabilirsiniz. Eğer belirtileriniz düzelmezse veya kötüleşirse bir sağlık kuruluşuna başvurun.


ACİL DURUMLAR


Acil tıbbi bakım almanız gereken durumlar şunlardır: Her iki göz kapağı da şişerek kapanır. Bir göz kapağı şişerek kapanıyor ve ateş de eşlik ediyor. Görmede değişiklik veya görme kaybı meydana geliyor. Kendinizi çok hasta hissediyorsunuz... Eğer alerjiniz varsa 1 saniye bile düşünmeden sağlık görevlilerini arayın.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL