İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni Zabıta Müdürü Metin Alper, göreve başladıktan sonra ilk icraatını Beyazıt Kapalıçarşı'da gerçekleştirdi. 2019 yılında Trabzon'a emniyet müdürü olarak atanan Alper, emekliliğinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mesai arkadaşı olarak geri döndü.

Trabzon Emniyet Müdürü Alper gitti, andımız siteden kalktı

İBB Zabıta ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren Kapalıçarşı'da geniş çaplı bir denetim gerçekleştirdi. Ekipler, esnafların dükkan önünde bıraktığı malzemeleri ölçerek, fazladan yer işgal eden işletmelere para cezası kesti. Denetimlerden memnun kalan vatandaşlar, bu tür kontrollerin daha sık yapılması gerektiğini dile getirdi. 

Metin Alper Sudan'a atandı, 'Andımız' gündeme geldi

METİN ALPER KİMDİR?

Metin Alper, 1992'de Polis Akademisi'nden mezun oldu. Mezuniyetin ardından çeşitli kademelerde görev yaptı. 

Metin Alper 2016'da Adıyaman Emniyet Müdürü olarak atandı. Daha sonra ise 2019'da Trabzon'da il emniyet müdürlüğü görevinde bulundu.

Metin Alper daha sonra Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği İçişleri Müşaviri olarak atanmıştı.

1999 yılında Misyon Koruma Sınavını kazanarak TC Bişkek Büyükelçiliği'nde ataşe olarak görev yaptı.

2010 yılında Birleşmiş Milletler Doğu Timor misyonuna katıldı ve burada Türk Polis Kontenjanı'nda 1,5 yıl görev yaptı.

2013 yılında Afganistan-Kabil'de NATO-ISAF görevinde 8 ay boyunca NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford'un Polis Danışmanlığı görevini üstlendi.

7 Temmuz 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı kararıyla Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü'nden Sudan'a İçişleri Bakanı Müşaviri olarak atanan Metin Alper, Sudan'da görev yaptıktan sonra emekliye ayrıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ