Konuşma şekli, felsefeye merakı ve yaşının oldukça ilerisinde bilgisiyle dikkat çeken Filozof Atakan bir dönemi adeta kasıp kavurmuştu. 5 ayda 250 felsefe kitabı okuyan, Filozof Atakan olarak bilinen Atakan Kayalar şimdilerde 15 yaşında...

Felsefe üzerine okuduğu kitaplara ilişkin yorumlarıyla ilgi çeken Atakan Kayalar 5 yıl önce yani 10 yaşında gündeme gelmiş ve 'Filozof Atakan' olarak anılmıştı. Uzun süredir gündeme gelmeyen Filozof Atakan'ın yıllar sonra görüntüsü ortaya çıktı.

TGRT Haber'e bağlanan Filozof Atakan değişimiyle dikkat çekti. Şöhretin hayatını pek etkilemediğini belirten Atakan Kayalar, “Pek etkilemedi ama etkilediyse de olumlu yönde etkilemiştir. Biraz daha uzaktan daha farklı bir his ortaya çıktı diyebilirim” ifadelerini kullandı.

Hayatında ciddi değişimler yaşandığını ifade eden Atakan Kayalar, akademisyen olmak istediğini açıkladı.

En büyük hedefini de açıklayan Filozof Atakan, “Tescilli bir üniversitede akademisyen olmak. Fizik gibi sayısal bir alanda ilerlemek istiyorum. Derslerim şu an başarılı. Şu an haftada birkaç kitap okuyorum. Kitaplarımın sayısını derslere ağırlık vermek için azalttım" dedi.

İŞTE FİLOZOF ATAKAN'IN SON HALİ

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ