Hem ülkemizde hem de dünyanın birçok yerinde son dönemde büyük yangınlar yaşandı. Google Haritalar uygulaması bu alanda önemli bir hizmet verecek. Artık uygulama, yangınlara karşı uyarı yapacak.

UYARI GÖRÜNTÜSÜ

ABD, Brezilya ve Avustralya gibi önceki ülkelere ek olarak, Avrupa'da orman yangınlarından etkilenen alanlar, artık çeşitli veri kaynaklarının AI analizi kullanılarak belirleniyor. Daha sonra Google Haritalar'da, Google Arama'da ve konum tabanlı anlık bildirimlerde uyarılar olarak görünüyorlar.

RİSKLİ ALANLAR

Uyarılar ve alan bilgilerinin yanı sıra, kullanıcılar kendilerini nasıl koruyacakları konusunda da bilgi alıyor. Planlanan rotalarda riskli alanlar da gösteriliyor. Bilgiler yalnızca yerel kullanıcılara değil, aynı zamanda yurt dışındaki tatilcilere de ilgili cihaz dilinde, dil engelini ortadan kaldıracak şekilde gösteriliyor.

SIRALI TAM LİSTE

Orman yangını uyarıları halihazırda ABD, Kanada, Brezilya, Arjantin, Şili ve Avustralya'da mevcuttu. Artık bu ülkelerde de kullanılacak: Andorra, Bosna-Hersek, Fransa, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan, Monako, Karadağ, Portekiz, Slovenya, İspanya, Türkiye, Kıbrıs.

Kaynak: HABER MERKEZİ