Google'ın, üç yıl önce kendi girişimini kurmak için teknoloji devini terk eden yapay zeka dehasını tekrar işe almak için 2.7 milyar dolar ödediği bildirildi. Google'da 2000 yılında işe alınan ilk birkaç yüz çalışandan biri olan 48 yaşındaki yazılım mühendisi Noam Shazeer, meslektaşı Daniel De Freitas ile birlikte geliştirdiği bir sohbet robotunu yayınlama talebinin reddedilmesinin ardından 2021 yılında şirketten ayrıldı.

1 MİLYARA ULAŞTILAR

Shazeer ve De Freitas, daha sonra Silikon Vadisi'ndeki en popüler yapay zeka girişimlerinden biri haline gelen Character.AI'yı kurdular. Geçen yıl 1 milyar dolarlık değere ulaştılar.

20 MİLYONDAN FAZLA

Geçtiğimiz ay Google ve Character.AI, Shazeer, De Freitas ve Character.AI araştırma ekibinin bazı üyelerinin Google'ın yapay zeka birimi DeepMind'a katılacağını duyurmuştu. Anlaşma yapıldığı dönemde Character.AI'ın aylık aktif kullanıcı sayısının 20 milyondan fazla olduğu belirtiliyordu.

LİSANSI ALDILAR

Wall Street Journal'ın haberine göre; Google, Character.AI'ya teknolojisinin lisansını almak ve Shazeer ile ekibinin şirkette çalışmasını sağlamak için 2.7 milyar dolar ödedi.

Muhabir: Tamer Ayeri