İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda bir futbol sahasının vurulması sonucu 12 İsrailli hayatını kaybetti, 17'si ağır 35 kişi de yaralandı. Hizbullah  saldırıyla hiçbir bağlantılarının olmadığını ifade ederken, İsrail ordusu ise saldırıdan Hizbullah'ı sorumlu tuttu. İsrail Ordu Sözcüsü "Hizbullah'a vereceğimiz karşılığa hazırlanıyoruz" dedi. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden "Topyekün savaşa hazırlanıyoruz" açıklaması geldi. 

HİZBULLAH AĞIR BEDEL ÖDEYECEK

ABD’yi ziyaret eden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Washington'dan dönüşü hızlandırıldı. Netanyahu, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek. Bunun hesabını mutlaka soracağız. Hizbullah hayatının en büyük hatasını yaptı" ifadesini kullandı. Lübnan Hükümeti, "Sivillere yönelik saldırıları kınıyoruz, tüm cephelerde çatışmaların durdurulması çağrısı yapıyoruz" açıklaması yaptı. 



İSRAİL, GOLAN’DA İŞGALCİ DURUMUNDA

ABD'li yetkililer, "ABD, Golan Tepeleri'ne yönelik saldırının İsrail ve Hizbullah arasında topyekün bir savaşa yol açmasından oldukça endişeli" açıklaması yaptı.  İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada savaş uçaklarının gece boyunca Hizbullah hedeflerini vurduğu bildirildi. İsrail, 1967'de çoğu Suriye toprağı sayılan kuzeyindeki Golan Tepeleri'ni işgal etti. Uluslararası hukuka göre İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki varlığı işgal sayılıyor. Hizbullah Hareketi, İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda 4 mensubunun öldüğünü duyurmuştu.

Kaynak: AA