Panama Devlet Başkanı Jose Mulino, Orta Amerika'nın kuzeyine doğru giden göçmenlere yönelik artan baskılar kapsamında; Çin, Hindistan, Ekvador ve Kolombiya'dan 100'den fazla kişinin sınır dışı edileceğini duyurdu.

YOLCULUK 3 EYLÜL'DE

Sınır dışı uçuşları, Panama'nın son yıllarda giderek artan bir olgu olan kuzeye düzensiz göçü engellemeyi amaçlayan ABD ile ortaklığının bir parçası. Mulino, Panama'nın 3 Eylül'de Hindistan'a 70 kişi ve belirtilmeyen sayıda Çinli göçmen göndermeyi planladığını söyledi.

EKVADORLULAR FAZLA

Önümüzdeki günlerde onlarca Ekvadorlu ve Kolombiyalıyı taşıyan uçakların da kalkacağını aktaran Mulino, Ekvadorluların, Venezuelalılardan sonra bölgedeki en büyük ikinci göçmen grubunu oluşturduğunu kaydetti.

PÜSKÜRTMEYE ÇALIŞIYOR

Aynı program kapsamında daha önce 29 Kolombiyalı geri gönderilmişti. ABD'ye giden göçmenler, Güney ve Orta Amerika'yı birbirine bağlayan tehlikeli bir yağmur ormanı bölgesi olan Darien Geçidi'nden Panama'ya geçiyor. Biden yönetimi, komşu ülkeleri sınır uygulama önlemlerini artırmaya teşvik ederek göçmenleri ABD'nin güney sınırından geri püskürtmeye çalışıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ