17 Avrupa ülkesi, Avrupa Komisyonu'na, düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesine ilişkin AB kurallarını sıkılaştırması çağrısında bulundu. Bloğun yürütme organına gönderilen mektuba, Almanya, Fransa ve İtalya'nın da aralarında bulunduğu 27 AB üyesinin 14'ü ve Schengen bölgesinde yer alan Norveç, İsviçre ve Lihtenştayn imza attı.

AÇIKLAMA YAPMADILAR

Bu karar, AB genelinde göç sorununun ön plana çıktığı bir dizi seçimin ardından geldi. Birçok yerde göçmen karşıtı politikaları benimseyen sağ partilere verilen destek ciddi şekilde arttı.
Avrupa Komisyonu'ndan konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

BENZER ADIMLAR

Almanya'nın geçen ay geçici sınır kontrollerini yeniden başlatmasının ardından, 17-18 Ekim'de AB liderlerinin bir araya geleceği görüşmelerde göç konusunun da gündemde yer alması muhtemel... Fransa Başbakanı Michel Barnier, Paris'in benzer adımları değerlendireceğini söyledi.

AVUSTURYA'DA İLK

Almanya'da koalisyon hükümeti, ülkeye gelen göçmen sayısındaki artış ve muhalefetteki aşırı sağ ve muhafazakarlara olan desteğin artmasının ardından göç konusundaki tavrını sertleştirdi. Avusturyalı seçmenler geçen hafta ilk kez genel seçim zaferini göç karşıtı Özgürlük Partisi'ne verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ