TAVUK BÜRYAN'IN İLHAMI

Tavuk büryan, göçmenlerin Türkiye'ye getirdiği bir lezzettir. Bu enfes yemek, kökenlerini yaklaşık yüzyıl önce Anadolu'ya gelen göçmenlerden alır. Onların damak zevkini, yerel malzemelerle birleştirerek ortaya çıkan tavuk büryan, günümüzde bir gelenek halini almıştır.

TAVUK BÜRYAN'IN SIRRI

Tavuk büryan, uzun saatler boyunca özel pişirme teknikleri ile hazırlanır. İşte bu özenli süreç, yemeğin o nefis tadını ortaya çıkarır. Tavuk eti, baharatlar ve yöresel malzemelerle harmanlanarak, toprak fırında pişirilir. Bu uzun süreç, etin tane tane ayrılmasını ve lezzetlerin en derin noktalara işlemesini sağlar.

Pratik yoldan Tavuk Büryan’ın en kolay yapımı sizlerle… Afiyet olsun.

TAVUK BÜRYAN YEMEĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • Kişi sayısına göre tavuk but 
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle tavukları tuzlu suda güzelce haşlayın. Suyunu süzün. Suyunu pilav için kullanacağız.

Pilav için soğanı küçük küçük doğrayıp az yağda kavurun. Salçayı ve baharatlarını ekleyin. Pirinçleri yıkayıp ilave edin. Tavuk suyu ekleneceği için tuzunu ona göre ayarlayın. Çünkü tavuk suyu da tuzlu olacak.

Pirinçleri ocaktan alın. Küçük boy fırın tepsisi ya da borcama dökün. Üzerine haşlanmış tavukları yerleştirip tavuk suyunu ilave edin. Eğer pirinçleri önceden suda bekletecekseniz. 3 su bardağı su yeterli olacaktır.

180 derecelik fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Afiyet olsun.

ZEHRA DOĞU ARSLAN

Editör: Hande Durmaz