“ EKŞİMİKLİ LORLU BİBER”

Göçmenlerin mutfağından ilham alan bu tarif, aileniz ve dostlarınızla paylaşabileceğiniz özel bir lezzet sunuyor. Şimdi, mutfakta harika bir deneyim yaşamak için bu tarifi denemeye ne dersiniz? Ekşimikli Lorlu Biber ile damaklarınız seyahate çıkacak.

Gazete Yazıyor’un sevgili okuyucuları, bugünkü yemek tarifimizde sizlere taptaze ve en özel lezzetlerinden birini sunuyoruz. Göçmenlerin “Ekşimikli Lorlu Biberi Tarifi” Bu eşsiz tarif, yüzyıllar boyunca göçmenlerin mutfaklarında özenle saklanmış ve nesilden nesile aktarılmıştır. 

Geleneksel bir tat olan Ekşimikli Lorlu Biberi, tuzlu ve ekşimsi bir lezzet sunarken, aynı zamanda acı ya da tatlı yeşilbiberlerin harika uyumuyla damaklarınızı şenlendirecek.

İster sabah kahvaltısında, ister akşam sofralarında servis edin; her yemeğin yanına mükemmel bir eşlikçi olacak. Afiyet olsun…

İşte Göçmenlerin Ekşimikli Lorlu Biberi Tarifi'nin sırları:

MALZEMELER

10 adet kıl yeşilbiber,(acı yada tatlı)

500 gr yağlı beyaz peynir,

3 su bardağı süt,

1 silme çay kaşığı tuz.

YAPILIŞI

Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp iri iri doğrayın,

Peyniri çatalla ezin,

Peynir ve biberi 700 gramlık iki kavanoza bir sıra biber bir sıra peynir şeklinde dizin,

Sütü bir tencerede kaynamasına izin vermeden ısıtın,

Ateşten alıp tuzu ekleyin ve karıştırın,

Sütü kavanozlara paylaştırın,

Kapaklarını sıkıca kapatın,

Kavanozları derin bir tepsinin içine dizin (turşu olma esnasında suyu taşabilir normaldir.)

Evin ılık bir köşesine alın (kış mevsiminde yoğurt mayalar gibi kalın örtülerle sarın),

7-10 gün bu şekilde bekletip buzdolabına kaldırın,

Buzdolabında kapaklarını açmadan 3-4 ay saklayabilirsiniz, kapağını açtıktan sonra ise 3-4 gün içinde tüketmeye çalışın.

SENAY GÜNCAVAR

Editör: Hande Durmaz