Yetkililere göre; New York'taki Randall Island'daki göçmen barınağının yakınında çıkan silahlı saldırıda bir kişi öldü, iki kişi yaralandı. New York Polis Departmanı, memurların gelen bir ihbara yanıt verdiğini ve üç kurşun yarası mağduru bulduğunu söyledi.

İKİSİNİN DURUMU STABİL

Dedektifler, 44 yaşında bir kadının yüzünden ve sırtından, 32 yaşında bir adamın boğazından ve 31 yaşında bir kadının da sırtından vurularak yaralandığını söyledi. Üç kurban da Harlem Hastanesi'ne kaldırıldı. 44 yaşındaki kadın hayatını kaybetti. Diğer iki kurbanın durumu stabildi.

ARACIYLA UZAKLAŞTI

Mağdurların kimliği henüz belirlenemedi. Randall Island kompleksinde uyumak, yemek yemek ve banyo yapmak için çeşitli yerler mevcut. Polis en az iki adamı aradıklarını söyledi. Bir şüphelinin mopedle kaçtığı, diğerinin ise New Mexico plakalı bir araçla olay yerinden uzaklaştığı bildirildi.

PROTESTO GÖSTERİSİ

Kentteki diğer göçmen barınaklarının yakınında son zamanlarda yaşanan şiddet olayları yerel halkı öfkelendirdi. Brooklyn sakinleri, yaklaşık 4.000 göçmenin yaşadığı devasa bir komplekste artan şiddet, biriken çöp ve sürekli kavgalara karşı protesto gösterisi düzenledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ