GIPTA Ofis, 6-7-8 Eylül tarihlerinde halka arz oldu. 14 Eylül 2023 Perşembe günü itibariyle de halka arz oluyor. Yatırımcılar da GIPTA Ofis hakkında bilgi edinmeye çalışıyor. Merkezi Ankara'da olan ama İstanbul'da da İstoç'da yeri olan GIPTA açılımı ne? GIPTA Ofis sahibi kim? İşte bu soruların cevapları haberimizde yer alıyor.

GIPTA OFİS AÇILIMI NE?

Gıpta Ofis Kırtasiye ve Promosyon Ürünleri İmalat San. A.Ş. olarak bilinen şirketin resmi sitesinde hakkımızda bölümünde şu ifadeler kullanılmış:

''Gıpta A.Ş. olarak 1990 yılında takvim ve ajanda üretimiyle başlayan yolculuğumuzda, dünyada 20’den fazla ülkede ve yurt içinde geniş bir ürün yelpazesiyle ürünlerimizi tüketicilerle buluşturmaktan gurur duyuyoruz. Yıllar içinde teknolojiyi izleyerek güçlendirdiğimiz tesislerimizle, trendleri ve kullanıcı alışkanlıklarını gözlemleyerek geliştirdiğimiz tasarımlarımızla, uluslararası kırtasiye pazarında kaliteyi taçlandırıyoruz.

Ankara Temelli Bölgesi’nde, 43.220 m²’lik bir alanda yer alan 23.647 m² kapalı alana sahip modern üretim tesisimiz, İstanbul Showroom ve satış ofisimiz, üretim kapasitemizi ve geniş hizmet ağımız büyüme ve gelişimimizin temelini oluşturur.''

GIPTA NE ÜRÜNLERİ ÜRETİYOR?

GIPTA'nın resmi sitesine erişim sağladığımızda ürünler kategorisi bulunuyor. Takvim ve ajanda üretimi ile yolculuğa başlayan GIPTA'nın ürün yelpazesinde, ajanda, kırtasiye, defter, ofis ürünleri, çanta, hediyelik kutu gibi birçok alan bulunuyor.

GIPTA SAHİBİ KİM?

GIPTA yönetim kurulu 5 isimden oluşuyor. Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Fehmi Şendil, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazım Pınar, Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Pınar, Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Deryal ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Sönmez, GIPTA'nın yönetim kurulunda yer alan isimler.

VECDET FEHMİ ŞENDİL KİMDİR?

Vecdet Fehmi ŞENDİL, 1957 yılında İzmir’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de, Lisans öğrenimini Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi kimya bölümünde tamamladı. İş hayatına hediyelik eşya, promosyon ve kırtasiye sektörlerinde başlamış olup, bu sektörlerin yanı sıra kimya, enerji, tarım ve geri dönüşüm alanlarında faaliyetlerine devam etmektedir. PROMODER (Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, PROMOTÜRK (Türkiye Promosyon Ürünleri İmalatçıları ve Satıcıları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 2011-2012 yıllarında OAİB Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuş olup, halen Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 1999 yılından itibaren Ankara Ticaret Odası organlarında görev alan Şendil, 2018 yılından bu yana Ankara Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. Şendil, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Orhan Duman