Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği (TÜSEDAD) Başkanı Sencer Solakoğlu, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı açıklamalarda bulundu.

Tüm gıda ürünlerinde fiyat şoku yaşanabileceğini dikkat çekerek önemli analizlerde bulundu. Süt fiyatları üzerinden değerlendirme yapan Sencer Solakoğlu, şirketlerin ülke genelinde süt üreticilerinin fiyatlarını geri çektiğini belirtti.

ET FİYATLARINDAKİ ŞOK GIDA FİYATLARINDA DA OLURSA ŞAŞIRMAYIN

Üreticiyi temsil etmesi gereken birlik ve kooperatiflerin ise bu duruma 'hakkımızı ararsak ya sütümüzü almazlar korkusuyla boyun eğdiğini kaydeden Solakoğlu "Hakkımızı ararsak ya sütümüzü almazlarsa diye üreticiyi ikna etmeye çalışıyorlar. Bu nasıl bir acizlik? Bu nasıl bir kumpas?" ifadelerine yer verdi.

Sencer Solakoğlu paylaşımında "Ette yaşadığınız fiyat şokunu bir sene sonra tüm gıda ürünlerinde yaşarsanız sakın şaşırmayın" dedi.

SÜT FİYATLARINI BEKLEYEN TEHLİKE

Sencer Solakoğlu'nun başkanlığındaki TÜSEDAD, Ulusal Süt Konseyi'nin (USK), çiğ süt tavsiye fiyatını 1 Mayıs'tan itibaren geçerli litre başına net 14,65 lira geçecek şekilde belirlemesine de yine tepki göstermişti ve açıklama yapmıştı.

TÜSEDAD Derneği'nin yapmış olduğu hesaplara göre çiftçinin sattığı çiğ sütün fiyatı, maliyetin altında yer alıyor. Dernek tarafından haziran ayında yapılan hesaplamalara göre 1 litre çiğ süt üretim maliyeti 17 lira 22 kuruş olmuştu.

Kaynak: HABER MERKEZİ