Siyahi vatandaş George Floyd, bir polisin boğazına uzun süre bastırması sebebiyle hayatını kaybetmişti. Bu sırada sarf ettiği, "Nefes alamıyorum" sözleri slogana dönüştü. ABD genelinde ırkçılığa karşı geniş çaplı eylemler düzenlendi.

TIBBİ BAKIM SAĞLAMADI

Thomas Lane, olay esnasında Floyd'un bacaklarını tutuyordu. Diğer memur Dereck Chauvin ise diziyle Floyd'un boğazına bastırıyordu! Federal jüri, Lane'i Floyd'a tıbbi bakım sağlamadığı için suçlu bulmuştu. Littleton, Colorado'daki Englewood Federal Hapishanesi'nde 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İLK İSİM OLDU

Daha sonra eyalet suçlamaları kapsamında ikinci derece adam öldürmeye yardım ve yataklık suçunu kabul etti. Federal cezasıyla aynı anda çekilmek üzere üç yıl hapse çarptırıldı. Lane, serbest bırakılan eski memurların ilki oldu.

DENETİMLİ SERBESTLİK

Nisan ayında federal cezasını tamamladı ancak eyalet cezasını tamamlaması gerekiyordu. Lane şimdi bir yıl denetimli serbestlik cezasını çekecek. Olaya karışan diğer iki eski memur J. Alexander Kueng ve Tou Thao'nun 2025 Nisan ayında serbest kalması bekleniyor. Chauvin'in ise 2038'den önce çıkışı zor gözüküyor.

Muhabir: Tamer Ayeri