George Floyd'u öldürmekten hüküm giyen eski Minneapolis polis memuru Derek Chauvin, Arizona'daki federal hapishaneden Oklahoma'daki bir nakil tesisine gitti. 48 yaşındaki Chauvin, Oklahoma City'deki idari güvenlik federal transfer merkezine götürüldü. Buradan da yeni adresine geçti.

AÇIKLAMAYI REDDETTİ

Büro sözcüsü Randilee Giamusso, Chauvin'in transfer edildiğini söyledi. Gizlilik, güvenlik ve emniyet nedenleriyle Chauvin'in nerede bulunduğunu açıklamayı reddetti. Chauvin, Kasım 2023'te Arizona tesisinde başka bir mahkumun onu 22 kez bıçaklaması sonucu ciddi şekilde yaralandı. Mahkum, araştırmacılara eski memura kötü şöhreti nedeniyle saldırdığını söyledi.

ANNESİ DE BİLMİYOR

Chauvin'in annesi Carolyn Pawlenty, oğlunun kalıcı olarak nereye yerleştirildiğini bilmediğini söyledi. Chauvin, 2020 yılında Floyd'un öldürülmesinden dolayı ikinci ve üçüncü derece cinayetten 20 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılmıştı.

ÜLKE ÇAPINDA PROTESTO

Olay, polis vahşeti ve sistematik ırkçılık iddialarıyla ülke çapında protestolara ve huzursuzluklara yol açmıştı. Derek Chauvin'in yeri açıklanırsa yeniden saldırıya uğramasından korkuluyor.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül