Savcılar; New York City'deki bir polis memurunun, George Floyd'un ölümünden sonra yasaklanan boğma tekniğini kullanarak bir adamı tutuklamaya çalışması sebebiyle suçlandığını söyledi. Bronx Bölge Savcısı Darcel Clark, 40 yaşındaki polis memuru Omar Habib'in; boğma, solunum veya kan dolaşımının suç teşkil edecek şekilde engellenmesi ve hukuka aykırı yöntemleri kullanma suçlamalarıyla mahkemeye çıkarıldığını söyledi.

BAYILMASINA NEDEN OLDU

Clark, Habib'in 29 Temmuz 2023'te Bronx'taki bir yemek salonunda sarhoş bir kişi üzerinde yasaklı teknikleri kullandığını belirtti. Bölge savcısı; Habib'in adamın boğazına bastırdığını, kişinin nefes almasını engellediğini ve bayılmasına neden olduğunu söyledi.

ONLAR DA YASAYA UYACAK

Clark, "Sanığın, New York City yasası uyarınca özellikle yasaklanmış bir teknik kullanması kabul edilemez. Polis memurları da yasalara uymalıdır" dedi. New York Polis Departmanı Sözcüsü, 2007 yılında departmana katılan Habib'in maaş almadan uzaklaştırıldığını söyledi. Habib'in avukatı Jacob Z. Weinstein ise memurun tüm bu suçlamalardan kesinlikle aklanacağını belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ