Mustafa Sarıgül yeni videosunda, son günlerde gündemde önemli yer edinen genel af yasasına parmak bastı. Erzincan Ceza İnfaz Kurumu'nun önünde takipçilerine seslenen Mustafa Sarıgül, devletten af çıkmasını istediğini söyledi. 9. yargı paketi hakkında konuşan Mustafa Sarıgül; mahkumların, toplumsal barış için, kardeşilik hukuku için bir af beklediğini açıkladı.

9. Yargı Paketi, içeriği ve maddeleriyle gündemin öne çıkan başlıkları arasında yer alıyor.

Yargıda yeni düzenlemeleri içeren bu paket, denetimli serbestlik, 4/4 ceza indirimi ve infaz düzenlemesi gibi konuları kapsıyor. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni paket, geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanlığına sunulmuştu

MUSTAFA SARIGÜL 'AFFET TÜRKİYEM' DEDİ

Mustafa Sarıgül yayınladığı videoda, '9. yargı paketini büyük bir heyecanla kader mahkumları bekliyor. Milyonlarca kader mahkumu yakını ve cezaevlerindeki kader mahkumları, gerçekten artık benim şevkatli devletimden, benim bereketli devletimden, benim gerçekten yüreği geniş devletimden toplumsal barış için, kardeşilik hukuku için bir af beklemektedir.

Pandemi koşulları münasebetiyle, hızlı yargılamalar oldu, gözden kaçan konular oldu. Birçok anne evladından uzaklaştı, birçok evlatta annesinden, babasından uzaklaştı. Şu anda cezaevlerinde, binlerce çocuk daha özgürlüğün tadına kavuşamadı, cezaevi dışında binlerce çocuk annesine babasına kavuşamadı. O nedenle benim şevkatli devletimden, benim merhametli devletimden; toplumsal barış için, kardeşlik hukuku için mutlaka ve mutlaka anneler için, babalar için, çocuklar için affet Türkiyem affet Türkiyem, inşallah affet Türkiyem..' dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ