Japonya Çocuk ve Aile Ajansı, ülkenin azalan doğum oranını ele almak amacıyla genç yetişkinlerle evlilik konusundaki görüşlerini anlamak için istişareler başlattı. Ajansın ilk çalışma grubu toplantısı, gençlerin eş bulma ve flört seçeneklerini keşfetme konusunda destek yollarına odaklandı.

BİZE AÇIK AÇIK ANLATIN

Devlet Bakanı Ayuko Kato, evlilik ve çocuk yetiştirme söz konusu olduğunda çeşitli değerlere ve bireysel tercihlere saygı göstermenin önemini vurguladı. Kato, katılımcılara, "Gerçek seslerinizi duyabilseydik minnettar olurduk. Ne düşündüğünüzü, isteklerinizi gerçekleştirmenizi engelleyen şeyin ne olduğunu bilmek istiyoruz" dedi.

ZORLUKLARLA KARŞILAŞIYORLAR

2023 tarihli bir anket; özellikle 25 ila 34 yaş aralığındaki Japon bekarların önemli kısmının, potansiyel partnerlerle tanışmada zorluklarla karşılaştığını, birçoğunun fırsat eksikliği ve ilişki aramada isteksizlikten bahsettiğini buldu.

YÜKSEK YAŞAM MALİYETLERİ

Evlilikte isteksizliğe katkıda bulunan faktörler arasında kentsel alanlardaki yüksek yaşam maliyetleri ve sınırlı iş fırsatları bulunuyor. Ayrıca doğumdan sonra çiftlerin kariyerlerini sürdürme konusunda endişeleri olduğu kaydedildi. Gençler arasında evliliği teşvik etmek için başlatılan önceki çabalar arasında yapay zeka destekli eşleştirmenin tanıtılması ve çocuk bakımı desteği sağlanması yer alıyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ