Araştırmalar, akşamları televizyon izlerken bile yapabileceğiniz kısa süreli hafif aktivitelerin daha iyi uyumanıza yardımcı olabileceğini öne sürüyor. İyi bir gece uykusu almak söz konusu olduğunda, standart tavsiye yatmadan bir saat önce gevşemeniz ve ekranları kapatmanızdır.

AZICIK HAREKETLENİN

Ve uyku uzmanları bunu hala önerse de, yeni araştırmalar yatmadan önce biraz televizyon izlemenin sorun olmayacağını öne sürüyor. Bunu yaparken aynı zamanda bazı kolay egzersizler de yapmanız şartıyla. BMJ Open Sport&Exercise Medicine'de yayınlanan yeni bir çalışmanın en önemli çıkarımı buydu.

YARIM SAAT FAZLA

Çalışma için araştırmacılar, katılımcılara akşam seansı yaptırdı! Katılımcılar; belirli aralıklarla çömelme, bacak kaldırma gibi fiziksel aktiviteler gerçekleştirdi. Hiçbir şey yapmadan 4 saat boyunca sadece oturdukları zamana kıyasla 30 dakika daha uzun uyuduklarını buldular.

EKİPMANA GEREK YOK

Otago Üniversitesi'nde Öğretim Görevlisi olan Meredith Peddie, "Basit egzersizler seçildi. Çünkü ekipman veya çok fazla alan gerektirmiyor. Bunları izlediğiniz TV programını kesintiye uğratmadan yapabilirsiniz" dedi.

Muhabir: Lila Okyanus