ABD petrol stoklarının azalacağına dair raporlar ve dolar/TL kurundaki artış, benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir zam beklentisini gündeme taşıdı. 6 Ağustos'ta yapılan indirimin ardından, benzin fiyatlarına 85 kuruşluk bir zam yapılması bekleniyor. Bu artışın gece yarısından itibaren geçerli olacağı belirtiliyor. İstanbul, İzmir ve Ankara'daki güncel benzin fiyatları, zammın ardından sırasıyla 44,41 TL, 45,39 TL ve 44,95 TL olacak.

Dolardaki dalgalanma ve brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler, benzin ve motorin fiyatlarına zam gelip gelmeyeceğini gündeme taşıdı. İşte güncel akaryakıt fiyatları

Petrol fiyatları, ABD stoklarının azalacağına dair raporların ardından yükseldi ve Brent petrol 81 dolar seviyelerine yaklaştı. Dolar/TL kurundaki artış da akaryakıt fiyatlarında yeni bir değişiklik beklentisini artırdı.

BENZİNE ZAM GELİYOR

6 Ağustos'ta benzin litre fiyatında 1 lira 73 kuruş indirim yapılmıştı. Şimdi ise benzin fiyatlarına 85 kuruş zam yapılması bekleniyor. Fiyat artışının bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıması öngörülüyor. Motorin grubunda ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

Benzine yapılacak 85 kuruşluk zam sonrası İstanbul'da ortalama litre fiyatı 44,41 TL, İzmir'de 45,39 TL ve Ankara'da 44,95 TL olarak belirlenecek.

MAZOT LİTRE FİYATI KAÇ TL?

Mazot fiyatları, İstanbul'da ortalama 43,72 TL, İzmir'de 44,76 TL ve Ankara'da ise 44,28 TL seviyelerindedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ