Polis, Alabama Birmingham'daki bir gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırıyı araştırıyor. Olayda en az 4 kişi öldü, 9 insan ise yaralandı. Birmingham Polis Memuru Truman Fitzgerald, bir saldırganın gece kulübüne sokaktan ateş açtığına inandığını, olay yerine gelen memurların çok sayıda kurşun yarası mağduru bulduğunu söyledi.

3'Ü OLAY YERİNDE

Emniyet güçleri, gece kulübünün içindeki iki kadının ve mekanın yakınındaki kaldırımda bulunan bir adamın olay yerinde öldüğünü söyledi. Fitzgerald'a göre; bir başka adam da hastanede hayatını kaybetti.

TEK BİR SALDIRGAN

Polis, daha sonra çok sayıda yaralının hastaneye kaldırıldığını ve en az dokuz kişinin hala tedavi altında olduğunu belirtti. Emniyet güçleri, ikinci bir saldırganın bulunduğuna inanmıyor. Şu ana kadar herhangi bir tutuklama yapılmadı. Silahlı saldırının sebebinin ne olduğu da belirsizliğini koruyor.

SİLAHLAR SUSMUYOR

Fitzgerald, "Dedektifler, ateş açılmasına ve kurbanların vurulmasına neyin sebep olduğunu belirlemek için çalışıyor. Federal ortaklarımız bu soruşturmada Birmingham polis memurlarına yardımcı oluyorlar" dedi. Gun Violence Archive verilerine göre; 2024'te Amerika Birleşik Devletleri'nde şu ana kadar en az 293 toplu silahlı saldırı gerçekleşti.
 

Muhabir: Lila Okyanus