Dünya Gıda Programı Direktörü Cindy McCain, NBC'ye konuştu. McCain, "Size açıklayabileceğim şey, Gazze'nin kuzeyinde tam anlamıyla bir kıtlık olduğu ve bunun güneye doğru ilerlediğidir" dedi.

Çaldığı arabanın benzini bitti! Polisi görünce aracı itmeye başladı! Çaldığı arabanın benzini bitti! Polisi görünce aracı itmeye başladı!

Şu anda resmi olarak kıtlık ilan edilmese de bu kelimenin ilk kez kullanılması şaşırtıcı değil. Çünkü birçok farklı örgüt de sonuçların kıtlığa çok yakın olduğunu belirtiyordu. Tarihçi Yan Slobodk Slate ise, "Kıtlık ilan edilip edilmemesini konuşmak bile insanlık dışı bir durum. Bu gerçekten inanılmaz" demişti.

CESETLERİ TOPLAMAK 3 YIL SÜRER!

İsrail'in aralıksız bombalamaları sonrasında Gazze'nin tarım arazileri, kritik alt yapısı ve geniş konut alanları yok edildi. Gazze'de çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 34.000'den fazla insan öldürüldü. 10.000'den fazla kişinin de enkaz altında kaldığına inanılıyor.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi geçen hafta yaptığı açıklamada, ellerindeki mevcut araçlarla cesetlerin toplanmasının üç yıl kadar sürebileceğini söylemişti! Gazze Sağlık Bakanlığı, kuzeyde 28'i çocuk en az 32 kişinin yetersiz beslenme ve susuzluktan öldüğünü belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ