Sağlık yetkilileri, Gazze'de cilt hastalıklarının yaygın olduğunu söylüyor. Evlerinden sürülen yüz binlerce Filistinli'nin barındığı aşırı kalabalık çadır kamplarındaki korkunç koşullar, hastalıklara zemin hazırladı. Yaz sıcağı ile birlikte İsrail'in bölgede gerçekleştirdiği bombardıman ve saldırılar sırasında kanalizasyon sistemleri çöktü. Bu da işleri daha kötü hale getirdi.

İNANILMAZ RAKAMLAR

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre; doktorlar 103.000'den fazla bit ve uyuz vakası, ayrıca 65.000 cilt döküntüsü vakasıyla boğuşuyor. Bunların büyük bir bölümü çocuklar... Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'na göre; Gazze'nin yaklaşık 2.3 milyonluk nüfusunda, savaş başladığından beri 1 milyondan fazla akut solunum yolu enfeksiyonu vakası, yarım milyondan fazla akut ishal vakası ve 100.000'den fazla sarılık vakası kaydedildi.

TEMİZLİK İMKANSIZ

Filistinliler, geniş alanlara yan yana yerleştirilen, battaniyeler veya plastik örtülerle kapatılmış ahşap çerçevelerden oluşan derme çatma çadırlarda temizliğin imkansız olduğunu söylüyor.

SÜREKLİ YER DEĞİŞİMİ

Gazze'nin 2.3 milyonluk nüfusunun 1.8 milyondan fazlası evlerinden sürüldü. Son aylarda İsrail'in kara saldırılarından veya bombardımanlarından kaçmak için sıklıkla birden fazla kez yer değiştirdiler.

Kaynak: HABER MERKEZİ