Pendik Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görev yapan ve ailesinin durumuyla ilgili endişeleri bulunan doktor Muhammed Nizam Ziara, İsrail ordusunun Filistinli erkekleri ve kadınları canlı kalkan olarak kullandığını belirtti. Ziara ailesi, İsrail ordusunun evlerini bombalaması, işkence uygulaması ve ardından esir alması sonucunda yaşanan dramatik olayın tanığı oldu.

Dr. Ziara, ailesinin maruz kaldığı şiddeti anlatarak, tankın önüne konulan erkek kardeşlerini ve diğer Filistinlileri canlı kalkan olarak kullanıldığını dile getirdi. Esir alınan aile üyelerinin elleri ve gözleri bağlanarak Al Şati okuluna götürüldüğünü belirtti. Ayrıca, epilepsi nöbeti geçiren bir kardeşin İsrailli askerler tarafından acımasızca dövüldüğü iddiaları ortaya atıldı.



İsrailli askerlerin çatışmaların devam ettiği bölgede ailenin kadın ve çocuk üyelerini zorla sokağa çıkararak güneye gitmelerini istediği bilgisi de paylaşıldı. Bu trajik olayın ardından, Ziara ailesinin İstanbul'daki bir üyesi olan Dr. Muhammed Nizam Ziara, ailesinin akıbeti konusunda endişelerini dile getirerek yardım çağrısında bulundu.


Ziara, yaşanan zulmü ve belirsizliği vurgulayarak savaşın sona ermesini ve ailesinin güvenli bir yerde olmasını istedi.

Kaynak: iha