Elektriğin kıt olduğu ve 2.3 milyon insanın evlerinden sürüldüğü Gazze'de suyun serin tutulması ihtiyacı, Filistin'deki çömlekçilik sanatının yeniden canlanmasına yol açtı. Bir çömlek fabrikasının sahibi olan Bahjat Sabri Attallah, "İnsanlar artık buzdolaplarından uzak kaldığı için kil kaplara yöneldi" dedi.

TALEP ÇOK ARTTI

Reuters'e konuşan bir yetkili, İsrail askeri saldırısının yol açtığı yıkım nedeniyle sektörde talebin arttığını söyledi. Ancak savaş, bugün ayaklarını kullanarak çarkı döndüren ve kapları elle şekillendiren çömlekçiler için de zorluklar yarattı. Çünkü her zaman böyle çalışmıyorlardı.

ODUNLA YAKILIYOR

Attallah, "Daha önce elektrikli makinelerle çalışırken, bugün ayaklarımızı kullanarak toprağı şekillendiriyoruz" dedi. Daha önce yakıtla çalışan fabrikanın fırınının  da artık odunla yakıldığını da sözlerine ekledi.

TENCEREYE İHTİYAÇ YOK!

Ancak gıda sıkıntısı nedeniyle yemek pişirmek için tencereye artık çok ihtiyaç duyulmuyor!  Attallah, "Bugün et veya sebzemiz yok, dolayısıyla tencerelere de talep yok" açıklamasında bulundu. Bir dükkan sahibi Mahmud Hızır, kavurucu yaz sıcağında içme suyunu toprak kaplarda saklayarak serin tuttuğunu söyledi.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ