Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde yankılanan şiddetli patlama sesi, bölge sakinlerini tedirgin etti. Özellikle Gökçeli Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, ani ve yüksek şiddetteki bu sesle korku ve panik yaşadılar ve hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundular.

İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Neyse ki, olay sonrası ölen ya da yaralanan olmadı. Ancak, patlamanın kaynağını belirlemek amacıyla geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Yetkililer, patlamanın kaynağının boş araziye düşmüş olabilecek bir havan mermisi olduğu ihtimalini değerlendiriyorlar.

Mucize olay! '3 metrelik demire' saplanan adam hayata tutundu Mucize olay! '3 metrelik demire' saplanan adam hayata tutundu

Olayın şokuyla yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini ve ardından şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini ifade ettiler. Suriye'ye yakın bir bölgede olduklarını ve bu nedenle bir şeyin düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini belirttiler.

Şu an için olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma devam ediyor.

Kaynak: İHA