Gaziantep'in geleneksel yemekleri ve sokak lezzetleri arasında son yıllarda öne çıkan nohut dürümü büyük ilgi görüyor. Gastronomi kenti olan Gaziantep'e özgü coğrafi işaretli nohut dürümü, hızlı ve doyurucu bir lezzet sunuyor ve dürüm severler arasında popüler hale geliyor. Nohut dürümü, taze pide arasına nohutun çeşitli baharatlarla harmanlanıp salata eklenmesiyle hazırlanan bir dürüm türüdür. Döner ve lahmacun alternatifi olarak tercih edilen nohut dürümü, kolay ulaşılabilir ve lezzetli olması sebebiyle daha çok tercih ediliyor.

Seyyar arabalarda, tezgahlarda ve lokantalarda satılan nohut dürümü, ülkenin ve şehrin dört bir yanından gelen vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Gaziantep'in kültürel yemekleri arasında yer alan nohut dürümü, son yıllarda artan ilgiyle birlikte bir sektör haline gelmiştir. Turistlerin ve yerli halkın ilgisini çeken nohut dürümü, uygun fiyatı ve lezzetiyle herkesin damaklarında unutulmaz bir iz bırakmaya devam ediyor.



Nohut dürümünün gastronomi şehri Gaziantep'in tescillenen yemekleri arasında yer aldığını belirten dürümcü dükkanı sahibi İbrahim Budumlu, bu lezzeti diğer şehirlerde yaşayan müşterilere de ulaştırdıklarını ifade etti. Nohut dürümü fiyatlarındaki artışla ilgili olarak ise müşterilerin bu özel lezzeti tadabilmeleri için kazancı en cüzi miktara çekerek uygun fiyatlar sunduklarını dile getirdi.

iha
Editör: Funda Işık