Mehmet Remzi Tanış, Türkiye'deki gazetecilerin sorunlarını açıkça dile getirerek, “Hedefimiz, gazeteciliği kişisel çıkarların önüne koymak ve gazetecilik adına ortak bir mücadele başlatmak" dedi.

Gazetecilik, toplumu bilgilendirme, eğitme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir role sahiptir. Ancak bu kutsal görevi yerine getiren gazeteciler, özellikle son yıllarda çeşitli zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Ekonomik sorunlar, siyasi müdahaleler, dijital ve sosyal medya etkisi gibi birçok faktör, gazetecilerin çalışma koşullarını etkileyen en önemli unsurlar olarak öne çıkmaktadır. Bu zorluklar, hem mesleki saygınlığı etkilemekte hem de gazetecilerin görevlerini icra etmelerini zorlaştırmaktadır.

HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Türkiye'deki gazetecilerin karşılaştığı ciddi sorunlara dikkat çeken Mehmet Remzi Tanış  "Basın Platformu, gazetecinin onurunun ve gururunun ayaklar altına alınmadığı, hak savunuculuğu yapmak üzere hepimizin dayanışma içinde olması gereken bir oluşumdur. Kişisel menfaatlerin ön planda olmadığı bu oluşumda, gazetecilik adına mücadele etmek tek amacımızdır. Aynı zamanda bu platform sadece mesleki sorunlar değil meslektaşlarımızın özelinde yaşadığı hastalık, düğün, ölüm halinde de dayanışma içerisinde olacağı bir birlik olacaktır. Bu akşam burada ilk toplantımızı yaparak başladık ve tüm Türkiye'de hep birlikte bu mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Sigara kullananlar bir kez düşünün! Zam üstüne zam Sigara kullananlar bir kez düşünün! Zam üstüne zam

İLK ÇALIŞTAY MARDİN’DE

Etkinlik sırasında söz alan gazeteciler, yaşadıkları sorunları masaya yatırarak, bu sorunların nasıl iyileştirilebileceği konusunda fikir alışverişinde bulundular. Katılımcılar, bu ilk buluşmadan sonra Mardin'de Mayıs ayında gerçekleştirilecek "Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor Çalıştayı" düzenlenmesi konusunda fikir birliğine vardı.

Mehmet Remzi Tanış'ın önerisi ve ev sahipliğinde gerçekleşecek Mardin Çalıştayı'nda çevre illerdeki meslek mensupları da davet edilerek "Gazetecilerin Sorunları" konusu ele alınacak. 

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR