İstanbul'un modern simgelerinden biri olan Çamlıca Kulesi, İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu’nun organizasyonuyla basın mensuplarını ağırladı. Ali Rıza Yıldız’ın başkanlığında gerçekleşen bu anlamlı ziyaret, İstanbul’un her köşesini kuşbakışı izleme fırsatı sunarken, Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırlanan etkinlikte, gazeteciler İstanbul’u 360 derecelik panoramik açıyla izleme fırsatı buldu. Kuledeki bilimsel atmosfer ve Seyyah360 deneyimi de ilgi topladı.

Cumhuriyet’in 101. yılına özel bir etkinlik olarak planlanan buluşmada, Çamlıca Kulesi’nin eşsiz İstanbul manzarası gazetecilerle buluştu. Kuleye yapılacak ziyaretlerde sunulan özel indirimler de etkinlikte duyurulurken, basın mensupları kulenin atmosferini ve sunduğu teknolojik imkânları büyük bir ilgiyle deneyimledi.

BİLİM VE TEKNOLOJİ

Çamlıca Kulesi Genel Müdürü Mustafa Küçükkaptan, yaptığı konuşmada, kulenin yalnızca bir manzara noktası değil, aynı zamanda İstanbul’un bilim ve teknoloji potansiyelini yansıtan bir merkez olduğunu belirtti. Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak kampanya detaylarını paylaşan Küçükkaptan, “Cumhuriyet Bayramı’mızı İstanbul’un zirvesinde kutlarken, gençlere de bilimle iç içe bir ortam sunuyoruz. Burada İstanbul’un muhteşem manzarasının yanı sıra bilim ve teknolojiyi deneyimlemek mümkün” diye ifade etti.

GENÇLERİMİZ BİLİMİ YERİNDE DENEYİMLESİN

Seyyah360 deneyimiyle ziyaretçilere İstanbul’un tarihi dokusunu ve kültürel zenginliklerini çok boyutlu sinema teknolojisiyle sunan kule, misafirlere bilimle iç içe bir atmosfer sağlıyor. Çamlıca Kulesi’nde gençlerin bilime olan ilgisini artırmak amacıyla bu deneyimin altını çizen Küçükkaptan, “Gençlerimizin bilimi yerinde deneyimlemelerini istiyoruz” dedi.

İSTANBUL’A KUŞBAKIŞI

Etkinlikte İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu ile Basın Platformu üyeleri, İstanbul’un simgelerinden biri haline gelen Çamlıca Kulesi’ni yakından tanıma fırsatı buldu. İstanbul’un dört bir yanını panoramik açıyla izleyen gazeteciler, Cumhuriyet Bayramı coşkusunu kulede yaşayan İstanbulluların bu özel deneyimi kaçırmamaları gerektiğini vurguladı.

3 YILDA 1 MİLYON 800 BİN ZİYARETÇİ

İstanbul’u 360 derece seyredip, uzaya yolculuğa çıkabileceğiniz bir yer hayal edebilir misiniz?

29 Mayıs 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan ve İstanbul'un eşsiz manzarasını sunan Çamlıca Kulesi, 3 yıl içinde 1 milyon 800 bin ziyaretçi ağırlayarak büyük bir ilgi odağı oldu. Seyir Terası, Seyyah360 ve Hedef Ay gibi farklı etkinlik alanlarıyla ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunan kule, hem İstanbul’un güzelliklerini hem de uzaya yolculuk heyecanını bir araya getiriyor.

NELER VAR?

Çamlıca Kulesi, ziyaretçilerine yalnızca İstanbul’un panoramik manzarasını izletmekle kalmıyor; aynı zamanda onları İstanbul’un tarihi ve doğal güzellikleriyle baş başa bırakıyor. Kuledeki Seyir Terası’nda Boğaz'ın mavi suları ve tarihi yarımadaya kuşbakışı bakabilir, dijital sinema deneyimi Seyyah360 ile Hezarfen Ahmet Çelebi'nin bakış açısıyla İstanbul’u keşfe çıkabilir ve Türkiye’nin ilk uzay simülasyonu Hedef Ay ile Ay’a sanal bir yolculuğa katılabilirsiniz.

SEYİR TERASI İLE 360 DERECE İSTANBUL MANZARASI

Kulenin en dikkat çeken noktalarından biri olan Seyir Terası, 360 derece panoramik manzarası ile ziyaretçilere şehrin en güzel noktalarını bir arada izleme imkânı tanıyor. Boğaz’dan tarihi yarımadaya kadar geniş bir manzara sunan terasta, ziyaretçiler sevdikleriyle unutulmaz anılar biriktiriyor.

SEYYAH360 İLE DİJİTAL İSTANBUL TURU

İstanbul’un tarihi ve modern yüzünü çok boyutlu sinema deneyimiyle sunan Seyyah360, ziyaretçilere Çamlıca Kulesi'nden başlayarak şehrin ikonik mekânlarını keşfetme şansı tanıyor. Hezarfen Ahmet Çelebi’nin perspektifinden sunulan bu deneyim, İstanbul’un büyülü atmosferini farklı bir bakış açısıyla aktarıyor.

TÜRKİYE’NİN İLK UZAY SİMÜLASYONU HEDEF AY 

Çamlıca Kulesi'nde sunulan Türkiye’nin ilk uzay simülasyonu olan Hedef Ay, ziyaretçilere Ay’a sanal bir yolculuk yapma fırsatı veriyor. 8 aşamalı görevle hazırlanan bu deneyim, 3 yaş üstü ziyaretçilerin 6 kişilik gruplar halinde katılabileceği eğlenceli ve etkileşimli bir etkinlik olarak ön plana çıkıyor. Hedef Ay, uzay meraklılarını benzersiz bir maceraya davet ediyor.

ÇAMLICA KULESİ RADYO VE TV KULESİ ÖZELLİKLERİ

Türkiye'nin öncü olduğu radyoculuk serüveni, Çamlıca Kulesi ile yeni bir boyut kazanarak devam ediyor. Dünyada, aynı anda 100 radyo kanalının frekansları birbirine karışmadan kesintisiz yayın yapabildiği ilk ve tek tesis olan Çamlıca Kulesi, İstanbul’da dağınık şekilde konumlanan, görüntü ve elektromanyetik kirlilik oluşturan vericileri tek bir merkezde topluyor. Vericilerin tek çatı altında toplanması enerji verimliliğine katkı sağlarken, yayıncılık alanında kalitenin yükselmesine de olanak tanıyor. Türkiye’nin kalkınma yolculuğunda önemli bir görev üstlenen Çamlıca Kulesi, Radyo-TV yayıncılığındaki kapasiteyi artırarak sektördeki öncü rolünü pekiştiriyor.

İSTANBUL’UN EN YÜKSEK YAPISI

İstanbul’un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi, toplamda 30.150 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilmiştir ve deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğe sahiptir. Yapı, yerin altında 4 kat ve yer üstünde 45 kat olmak üzere toplam 49 kattan oluşmaktadır. 

CUMHURİYET COŞKUSUNU ÇAMLICA KULESİ’NDE YAŞAYIN

Cumhuriyet Bayramı’na özel hazırlanan kampanyada, İstanbul’u zirveden izlemek isteyenler için özel fiyat avantajları sağlanıyor…

İndirimli Bilet: 25 yaş altı öğrenciler, engelli ve gazi vatandaşlar, 65 yaş üstü ziyaretçiler ve birinci dereceden şehit yakınları için bilet ücreti 100 lira
Tam Bilet: 200 lira.

Hediye: Seyir Terası bileti alan ziyaretçilere Seyyah360 çok boyutlu sinema deneyimi bileti ücretsiz verilecek…

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR