Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün Damga Gazetesi imtiyaz sahibi Mehmet Mert ile yaptığı tartışmalı görüşme, gündemi sarsmaya devam ediyor.

11 Temmuz 2024 tarihinde, Damga Gazetesi'nin manşetinde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün açıklamalarına yer verildi. Haberde, Akgün'ün, "Hiç kimseye 5 kuruş para ödemiyoruz, maaşları ödeyemiyoruz, belediyeler iflas etti, bunu kimse söyleyemiyor ama ben söyleyeceğim. Benim darphanem yok" ifadeleri dikkat çekti. Aynı gün Mehmet Mert, bu açıklamaların ses kaydını sosyal medya hesabında paylaştı.

SES KAYDI TARTIŞMASI

Röportajın yayımlanmasının ardından, Akgün'ün yaptığı bu açıklamalar büyük tartışma yarattı. Akgün, röportaj sırasında ses kaydı ve görüntü alındığından haberinin olmadığını iddia ederken, Mehmet Mert bu iddiaları yalanladı. Mert, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Haberin ses kaydını daha sonra sosyal medya hesabımdan, herhangi bir ilave yapılmaksızın yayınladım. Yayınlar hala orada duruyor, hiçbirisi silinmiş veya üzerinde oynanmış değil" dedi.

AĞIR İTHAMLARDA BULUNDU

ŞOK Gazetesine açıklamalarda bulunan Mehmet Mert'in iddiasına göre, aynı akşam saat 21:40 civarında, Akgün, Mert'i FaceTime üzerinden arayarak küfürler ve tehditler savurdu. Mert, Akgün'ün "Sen ahlaksızsın, terbiyesizsin" gibi ağır ithamlarda bulunduğunu belirtti. Mert, bu tehditler karşısında şok olduğunu ve belediyenin önüne giderek durumu kamuoyu ile paylaşmayı düşündüğünü ifade etti. Mert, Akgün'ün bu tehdit ve hakaretlerine karşılık, "Başkan, sözlerini geri al, ağzından çıkanı kulağın duysun" diyerek tepki gösterdiğini belirtti.

MONTAJ DEĞİL HER ŞEY KAYITLI, ŞAHİTLİ

Mert, ikinci bir FaceTime görüşmesinde de Akgün'ün aynı üslubu devam ettirdiğini söyledi. Bu görüşmelerin ardından Mert, Akgün’ün sık sık söylediklerini medyada yalanladığını ve pek çok kişiye hakaret ettiğini belirtti. Ses kayıtlarının ve şahitlerinin olduğunu vurgulayan Mert, Akgün'ün ifadelerinin montaj olmadığını ve her şeyin açıkça kayıtlarda yer aldığını belirtti.

KANUN ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ

Mehmet Mert, Akgün'ün tehditlerine karşılık olarak, "Bu defa neden aradığını tam beklemeden bana yaptığı küfürleri ve hakaretleri kendisine iade ettiğimi, kendisi ile kanun önünde hesaplaşacağımı, benim gazetecilik etik değerleri ve evrensel ölçüleri dışına çıkmadığımı söyledim” ifadelerini kullandı. Akgün'ün ise tehdit ve hakaretlerine devam ettiğini belirten Mert, "Belli ki Akgün yoruldu, yıprandı, usandı, heyecanını kaybetti " dedi.

Akgün’ün Mert’i normal bir telefon hattı yerine FaceTime üzerinden araması da dikkat çekti. Mert, bu durumun Akgün'ün niyetini açıkça ortaya koyduğunu savundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ