ABD'de yerel yetkililere göre; Michigan'lı bir adam ve arkadaşı, kendilerini bir enerji şirketinin çalışanları gibi gösterdi. Girdikleri evi soydular ve 72 yaşındaki adamı feci şekilde öldürdüler. Karısını ise bağlı şekilde bıraktılar.

YAKALANIP TUTUKLANDI

Oakland İlçe Savcılığı'nın basın açıklamasına göre; 37 yaşındaki Carlos Jose Hernandez, ağır cinayet ve iki ayrı yasadışı alıkoyma suçlamasıyla yargılanıyor. Caddo Parish Şerif Ofisi, Hernandez'in Louisiana'da yakalanıp tutuklandığını söyledi.

İKİ KEZ GELDİLER

Oakland County Şerif Ofisi, Facebook'ta yaptığı paylaşımda, öldürülen kişinin Michigan eyaletine bağlı Rochester Hills şehrinden 72 yaşındaki Hussein Murray olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Yetkililer, Hernandez ve kimliği belirsiz başka bir adamın Murray'in eşiyle paylaştığı eve iki kez geldiğini iddia ediyor. İlki perşembe ve ikincisi Cuma günü...

İMZALI KAĞIT PARÇASI

Yetkililer her iki olayda da Detroit merkezli bir enerji sağlayıcısı olan DTE'nin çalışanları gibi davrandıklarını ve bir gaz kaçağını araştırmak için orada olduklarını iddia ettiler. Perşembe günü, Murray ve eşi, iki adamın evlerine girmesine izin vermedi. Cuma günü geri döndüklerinde, yanlarında DTE tarafından imzalandığını iddia ettikleri bir kağıt parçası vardı. Böylece eve girdiler.

O KADAR KÖTÜYDÜ Kİ!

Daha sonra iki adam, Murray'in karısına paralar ve mücevherlerin nerede olduğunu sordu. Kadının el ve ayak bileklerini bağlayıp suratına vurdular. DTE tabelası olan bir kamyonla ayrılmadan önce telefonunu ve saatini aldılar. Kadın daha sonra kurtularak 911'i aradı ve kocasının kaçırılmış olabileceğini söyledi. Polisler, kurbanı bodrum katında bağlanmış ve ölü halde buldular. O kadar kötü yaraları vardı ki adamın silahla mı yoksa kafasına sert bir cisimle mi vurularak öldürüldüğü hemen anlaşılamadı! Adli Tabip inceleme yapacak. İkinci şüpheli ise hala aranıyor.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül