Uruguay Milli Takımı, 2026 Dünya Kupası Elemeleri için oynayacağı ilk iki maçın aday kadrosunu açıkladı, ancak Galatasaray forması giyen Lucas Torreira kadroya dahil edilmedi. Galatasaray taraftarının göz bebeği olan Lucas Torreira kimdir?

Uruguay Milli Takımı Teknik Direktörü Marcelo Bielsa, Lucas Torreira'yı milli takım kadrosuna dahil etmedi.

2026 Dünya Kupası Elemeleri için açıklanan ilk iki maçın kadrosunda, deneyimli futbolcular Luis Suarez ve Edinson Cavani gibi isimlere de yer verilmedi. Buna karşın bonservisi Trabzonspor'da bulunan ve bu sezon başında Cadiz'e kiralanan Maxi Gomez kadroda kendisine yer buldu.

Lucas Torreira kimdir?

Lucas Sebastián Torreira Di Pascua, 11 Şubat 1996 tarihinde Fray Bentos, Uruguay'da doğmuş olan bir Uruguay milli futbolcusudur. Şu an için Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da futbol kariyerine devam etmektedir.

Gençlik Yılları

Lucas Torreira, futbol kariyerine doğduğu şehir olan Fray Bentos'un kulübü olan IA 18 de Julio'nun altyapısında başladı. 2013 yılında, Montevideo Wanderers'ın genç takımına transfer oldu. İlerleyen yıllarda İtalya'ya taşındı ve Pescara'nın altyapısında futbol hayatına devam etti.

Pescara Macerası

2014 yılında Pescara formasını giymeye başlayan Torreira, 2014-2015 sezonunun ardından Pescara'nın A takımına yükseldi. İlk kez yedek kulübesinde yer aldığı tarih 25 Ekim 2014'tü. Serie B'de Varese karşılaşmasında ilk kez lig maçına çıktı. İlk 11'de sahaya çıktığı maçta ise 58 dakika boyunca sahada kaldı ve daha sonra yerini Matteo Politano'ya bıraktı.

Sampdoria Macerası

1 Temmuz 2015 tarihinde, 1,5 milyon € karşılığında Sampdoria'ya transfer olan Torreira, ancak 2015-2016 sezonunda daha fazla as takım deneyimi kazanabilmesi için Pescara'da kiralık olarak forma giymeye devam etti.

Pescara (Kiralık Dönem)

2 Temmuz'da resmi olarak Pescara'ya kiralandı. 9 Ağustos 2015 tarihinde, profesyonel kariyerindeki ilk golünü 2015-16 Coppa Italia maçında FC Südtirol'a karşı kaydetti.

Sampdoria'ya Geri Dönüşü

Pescara'daki kiralık sözleşmesinin sona ermesinin ardından, Torreira 1 Temmuz 2016'da Sampdoria'ya geri döndü. 21 Ağustos 2016'da Serie A'da ilk kez forma giydi ve bu maç, Empoli'ye karşı Stadio Carlo Castellani'de oynanan sezon açılış maçıydı.

Arsenal'e Geçişi

Lucas Torreira, 10 Temmuz 2018 tarihinde açıklanmayan ancak tahmini olarak 26 milyon £ civarında bir transfer ücretiyle İngiliz kulübü Arsenal'e transfer oldu. Daha önce Mesut Özil'in giydiği 11 numara, Jack Wilshere'ın ayrılmasının ardından 10 numara olarak Torreira'ya verildi.

2018-19 Sezonu Performansı

Torreira, Premier League'deki ilk maçına 12 Ağustos'ta Manchester City karşısında çıkarak başladı ve 70. dakikada oyuna dahil oldu. İlk asistini sezon içinde Cardiff City karşısında Alexandre Lacazette'in attığı galibiyet golünde yaparak kaydetti. Avrupa Ligi'nde ise Arsenal formasıyla ilk maçına Matteo Guendouzi'nin yerine 57. dakikada girmeden önce çıktı ve bu maçta Vorskla'yı 4-2 mağlup ettiler.

Torreira, Liverpool ile 1-1 berabere kaldıkları maçta gösterdiği performansla taraftarların övgüsünü kazandı ve maçın adamı seçildi. İlk golünü Tottenham Hotspur'a attığı 2 Aralık'taki maçta kaydetti. Pierre-Emerick Aubameyang'dan aldığı pasla Hugo Lloris'i geçerek Arsenal'in dördüncü golünü attı ve Kuzey Londra derbisini 4-2'lik bir zaferle tamamladı. Ayrıca, 8 Aralık'ta Huddersfield Town'a karşı 83. dakikada attığı golle takımına galibiyeti getirdi. Bu maçta beş kez üst üste Arsenal Maçın Adamı seçildi.

Ancak Wembley'de oynanan ve 1-1 berabere sona eren Tottenham maçının son dakikalarında defans oyuncusu Danny Rose'a yaptığı faul nedeniyle ilk kırmızı kartını gördü ve Futbol Birliği tarafından üç maçlık bir ceza aldı. Bu ceza nedeniyle Manchester United, Newcastle United ve Everton maçlarını kaçırdı.

2019-20 Sezonu Performansı

Torreira, bu sezona Arsenal'in 2-1 galip geldiği Burnley karşısında forma giyerek başladı. Sezon içindeki ilk golünü Liverpool'a karşı attı, 61. dakikada oyuna dahil olduktan sonra takımının 3-1 mağlup olduğu maçta tek golü kaydetti. Ancak, 2 Mart'ta FA Cup karşılaşmasında Portsmouth'a karşı sakatlandı ve bu sakatlık sezon sonuna kadar oynamasını engelledi.

Neyse ki, COVID-19 salgını nedeniyle Premier Lig'in askıya alınması, Torreira'nın sakatlığından tam olarak iyileşmesi ve kondisyonunu eski haline getirmesi için yeterli zamanı bulmasını sağladı. Sezonun geri kalan kısmında dikkatli bir şekilde oynadı.

2020-21 Sezonunda Atletico Madrid'e Kiralık

Ekim 2020'de, Lucas Torreira, bir sezon boyunca Atletico Madrid'e kiralandı. 7 Ekim'de Celta Vigo karşısında oynanan ve 2-0 kazanılan La Liga maçında Torreira, Atletico Madrid formasıyla ilk kez sahaya çıktı. İlk golünü ise Osasuna'ya karşı 3-1 kazandıkları maçta attı.

2021-22 Sezonunda Fiorentina'ya Kiralık

25 Ağustos 2021 tarihinde Fiorentina, Lucas Torreira'nın Arsenal'den kiralık olarak transfer edildiğini ve sözleşmesinin 30 Haziran 2022'ye kadar süreceğini duyurdu. Ayrıca Fiorentina, yaz aylarında yaklaşık 13 milyon sterlinlik bir satın alma opsiyonuna sahip olduğunu açıkladı. Fiorentina formasıyla, 35 resmi maçın 30'unda ilk 11'de sahaya çıktı. 30 Haziran 2022'de ise Arsenal'e geri döndü.

Galatasaray'a Transferi

Galatasaray, Arsenal ve Lucas Torreira arasında anlaşma sağladığını 6 Ağustos 2022'de kulüp Twitter adresi ve resmi web sitesi üzerinden duyurdu. Torreira, Galatasaray'ın yeni transferi Dries Mertens ile birlikte özel bir uçakla İstanbul'a geldi ve 9 Ağustos 2022 tarihinde resmi sözleşmeyi imzaladı. İlk resmi maçına 13 Ağustos'ta Giresunspor karşısında çıktı.

Torreira, 2022-23 sezonunda Galatasaray ile Süper Lig'de şampiyonluk yaşadı. 30 Mayıs 2023 tarihinde, Ankaragücü karşısında deplasmanda 4-1 galip gelerek, ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğu garantilediler. İlk sezonunda istikrarlı bir performans sergileyen Torreira, 34 resmi maça çıktı ve sahadaki üstün mücadelesi nedeniyle taraftarlar tarafından "Atom Karınca" lakabı ile anıldı.

Milli Takım Kariyeri

Lucas Torreira, Uruguay'da doğmuş olmasına rağmen, baba tarafından Galiçyalı kökenlere sahip olduğu için İspanyol asıllıydı. Ayrıca İspanyol pasaportuna sahipti ve bu nedenle İtalya tarafından da takip ediliyordu.

Ekran Resmi 2023-09-05 11.10.51

LUCAS TORREIRA'NIN OYUN STİLİ

WhoScored, Lucas Torreira'nın oyun tarzını uzaktan şutları seven, sık sık faullere maruz kalan bir oyuncu olarak tanımlıyor. Ayrıca kısa paslarla oynamayı ve topa müdahale etmeyi seven bir oyuncu olduğunu vurguluyorlar.

Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone, Torreira'nın yüksek çalışma temposu ve hızı için sahada gösterdiği performansı övmüştür.

LUCAS TORREIRA’NIN BAŞARILARI

  • UEFA Avrupa Ligi finalisti - 2018-19
  • FA Kupası - 2019-20
  • La Liga - 2020-21
  • Galatasaray - 2022-2023
  • Uruguay (Çin kupası) - 2018-2019

Editör: Eray Erginbaş