Galatasaray’da iç bilgilerin sızdırılması ve karaborsa skandalları gündemdeki yerini korurken  son olarak X platformunda bir kullanıcının iddiaları gündeme geldi. Bir tanıdığının 21 Ağustos'taki Young Boys - Galatasaray maçında yaşadığı deneyimlerini anlatan kullanıcı, TRT çalışanlarının da karıştığı öne sürülen bir durumu paylaştı. 

Galatasaraydan Young Boy Maci Oncesi Gozalti Uyarisi Klsk

ÇARPICI İDDİALAR ORTAYA ATILDI

X hesabından şu ifadeleri kullandı; "Son günlerde Galatasaray’da yaşanan karaborsa bilet skandalıyla ilgili çarpıcı bir olayı paylaşmak istiyorum. TRT çalışanının bile dahil(foto) olduğu bu skandalda, çok yakın bir tanıdığımın 21 Ağustos'taki Young Boys - Galatasaray maçında yaşadığı deneyimler var.

BİLET İÇİN SAAT VERİLDİ

"Tanıdığım kişi, uzun yıllardır İsviçre'de yaşıyor ve Galatasaray'ın Young Boys ile eşleşmesinden sonra hemen bilet aramaya başlıyor. Young Boys kulübü, öncelikle biletleri kendi kombine sahiplerine ve taraftarına satacağını, Galatasaray taraftarına ise biletlerin 19 Ağustos’ta saat 12:00’de satılacağını duyuruyor. Tanıdığım, bu tarihi beklemeye başlıyor.

Ancak 19 Ağustos sabahı Young Boys, resmi sitesinden yaptığı bir açıklamayla Galatasaray taraftarına bilet satışının yapılmayacağını ve Galatasaray kontenjanındaki biletlerin tükendiğini duyuruyor.

Galatasaray Dan Karaborsa Bilet Iddialari Icin Aciklama 1198810

TELEFON GÖRÜŞMELERİ VAR

Burada dikkat çeken nokta, Galatasaray taraftarına biletlerin Young Boys üzerinden hiçbir şekilde satışa sunulmaması. Bu durumu doğrulamak isteyen tanıdığım, Young Boys kulübünü ve hatta kulübün sponsoru olan Credit Suisse yetkililerini arıyor. Ancak her iki kaynaktan da biletlerin Galatasaray kulübü tarafından kullanıldığı bilgisini alıyor. (Bu telefon görüşmelerine ait kanıtlar mevcut.)

TRT'NİN MAİL ADRESİ...

Bu gelişmeler üzerine, tanıdığım Almanya merkezli bir karaborsa bilet sitesinden VIP kategori bilet buluyor. Normalde 70 Frank'a satılması gereken biletler için tanesine 325 Euro ödeyerek iki bilet satın alıyor. Biletleri satın aldıktan sonra, bilet transferi için bilet sahibinin kişisel bilgileri site tarafından paylaşılıyor. Bileti B.D. isimli bir kadından almasına rağmen, biletler kendisine E.B.K. isimli bir şahıstan ve kurumsal bir e-posta adresi olan [email protected] üzerinden transfer ediliyor.

Galatasaray Bilet Yolsuzlugu

TRT ÇALIŞANI BİLET SATTI

Eğer Young Boys, Galatasaray taraftarına bilet satmadıysa, bu biletlerin bu kuruma ya da kurum çalışanına Galatasaray kulübü tarafından verildiği anlaşılıyor. Bu durum akla şu soruları getiriyor: Maçın yayıncısı olan TRT’ye deplasman için kaç bilet verildi? Bu biletler nasıl bu çalışana geçti? TRT, bu çalışanın biletleri karaborsada sattığını biliyor mu? Bu çalışan, biletleri neden kendi üzerinden değil de B.D. isimli başka biri üzerinden satıyor? Bu şahıslardan B.D. ile telefonla iletişim kurulduğunda TRT çalışanı E.B.K. nın tam o an yanında olduğu bilgisini de ekleyelim.

Daha da ilginci, maç günü yakınım, yanında oturan diğer Türklerle konuştuğunda onların da biletlerini aynı kişilerden aldığını öğreniyor. Bu biletlerin kulüpten dağıtıldığını gösteren bir diğer kanıt ise, yakınımın biletleri aldığı tribünde Galatasaray yöneticileri, Okan ve Yiğit Buruk, Ayhan Akman gibi isimlerin de bulunması.

Galatasaraydan Karaborsa Bilet Iddialariyla Ilgili Aciklama

TRT BİLE İŞİN İÇİNDE

Bu olay tek bir sızıntı olabilir, ancak böyle bir durumun Galatasaray'a zararının bilet başına 250 Euro olduğu ortada (325 Euro - 70 Frank). Eğer 1000 bilet için böyle bir durum gerçekleştiyse, tek maçta 250 bin Euro’luk bir kayıptan söz edilebilir. Bu miktar, Galatasaray yöneticileri için bile büyük bir para.

Yönetimden birilerinin bu işin içinde olup olmadığı konusunda kanıt olmadan bir şey söylemek zor. Ancak TRT Spor gibi bir devlet kuruluşunun çalışanları bile bu işin içindeyse, her şey mümkün.

66Cd740A521297D1F6Dcb56A

HER ŞEYİN BELGESİ VAR

Not: Burada adı geçen tüm kişilerin isimleri, bilet ve koltuk numaraları, banka dekontları, biletin transfer edildiği adresi gösteren e-posta ve telefon görüşmeleri, Young Boys kulübü ve Credit Suisse ile yapılan telefon görüşmelerinin kayıtları ve hatta maç günü tribünde Galatasaray yöneticileri ile çekilmiş fotoğraflar, talep edilirse yasal mercilerle paylaşılacaktır."

GALATASARAY AÇIKLAMA YAPTI

Bu mesajlar sonrasında ise Galatasaray Kulübü, karaborsa bilet iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Sarı-kırmızılı kulüpten konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Karaborsa bilet ile kulübümüzü ilişkilendirmek amacıyla yapılan spekülasyonlara son vermek için Başkanımız Dursun Aydın Özbek, 23 Ağustos tarihindeki basın toplantısında tüm Galatasaray camiasına bir çağrıda bulunmuş, elinde bilgi ve belge olan herkesin kulübümüze başvurmasını rica etmiştir. Aradan geçen süre içerisinde sadece bilgiler değil, yapılan tüm şikayetler ihbar kabul edilmiş, bu şikayetlere konu olan her işlem üzerinden Passo yetkilileriyle irtibata geçilmiştir.

İDDİALAR YALANLANDI

Ayrıca; söz konusu söylentilere konu iddialara ilişkin bir bağımsız denetim firmasına usulsüzlük incelemesi yaptırılması, inceleme neticesinde suistimal tespit edilmesi halinde, ilgililer hakkında yasal yollara başvurulmasına karar verilmiştir. Passo'dan geçen sezon itibarıyla talep edilen, online bilet satış sistemi yazılım geliştirme çalışmaları tamamlanmış, sezon başından itibaren yeni sistem kullanılmaya başlanmıştır. Bu sistemin daha da iyileştirilmesi adına yapılan çalışmalar devam etmektedir. Yeni bir sistemle, her kombine sahibimize tüm sezon boyunca maç biletlerini sınırsız olarak, belirledikleri 3 kişiye devredebilme hakkı tanınmıştır. Kombine sahiplerimize bu konuyla ilgili ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır. Bunun dışında tüm kombine ve bilet devirleri kapatılmıştır.

Söz konusu spekülatif haberlerle ilgili olarak, SPK nezdinde de gerekli tahkikatın yapılması için başvuruda bulunulmuştur. Tüm bu gelişmelerin yanında, Denetim Kurulumuz mevzuattan kaynaklanan yetki ve sorumlulukları çerçevesinde iddialara ilişkin olarak bir soruşturma başlattığını Yönetim Kurulumuza bildirmiştir. Süreç tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilecektir" denildi.

Kaynak: DEMET SAROVA