Galatasaray, son gece iki önemli transferi birden açıkladı. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un bu transferlerle ilgili memnuniyetsiz olduğu ve özellikle Wilfried Ndidi'yi istediği bildirildi. Nijeryalı, Wilfried Ndidi kimdir, hangi takımlarda oynadı, kaç gol attı? Sorularının cevabı haberin detayında… 

alikoçgazeteyazıyor
Sportif direktör Mario Branco ve yönetici Selahattin Baki Ndidi transferini bitirmek için start verdi. Transfer için her şey hazır kulüple anlaşmalar kaldı.

Fenerbahçe'nin İngiltere'den görüşmeler yaptığı oyuncu Leicester City'den Wilfried Ndidi. Leicester City'nin İngiltere'nin 2. Ligi Championship'te yer alması, Ndidi'nin ayrılmak istemesi nedeniyle Fenerbahçe'nin transfer sezonunun sonunda büyük bir avantaj yakaladı. Kulüp Başkanı Ali Koç, Wilfred Ndidi için 15 milyon Euro gibi bir rakamı hedefliyor.

Wilfried Ndidi kimdir?

Wilfred Ndidi, 16 Aralık 1996 tarihinde Nijerya'da doğmuştur ve boyu 187 cm'dir. Orta saha pozisyonunda oynamaktadır ve İngiltere Premier Lig takımlarından Leicester City'de profesyonel futbol kariyerini sürdürmektedir. Ulusal takımı da dahil olmak üzere toplamda 51 kez milli formayı giymiştir. Futbolculuk kariyerine Nath Boys FC'de başlayan Ndidi, daha sonra Genk ve Leicester City gibi önemli kulüplerde oynamıştır. Bu sezon ise 30 maçta forma giyerek gol ve asist katkısı yapmıştır. Son olarak ise Leicester City ile İngiltere’nin 2. Ligi olan Championship’te 5 maça çıktı. Asist ve gol katkısında bulunamadı.
 

Wilfried Ndidi kaç gol attı?

 26 yaşındaki Nijeryalı oyuncu, kariyeri boyunca 321 maçta 18 gol attı ve 15 asist yaptı.

Wilfried Ndidi hangi takımlarda oynadı?

  • Nath Boys FC

  • Genk

  • Leicester City


GALİP ÖZTÜRK

Editör: Eray Erginbaş