1992 yılında Iğdır ile vilayet olmasına karşın Havaalanı yapılan, Nahcivan Gümrüğünden, aktif olan ve her yıl bir kaç yatırımcının fabrika düzeyinde firma kurduğu OSB'si aracılığı ile gelen zenginlikle göç etmeyip, nüfusu birlikte İl olduğu Ardahan'ın tam tersine her yıl biraz daha artan Iğdır'ın futbol yakımı bugün 1 Ligde top koştururken aynı gün ve yıl kendisiyle vilayet olan Kafkas arısının ürettiği balıyla anılan Ardahan'ın ne 3. ligde takımı var, nede ilçelerinde Amatör liginde top koşturacak takımları.


33 yıla yaklaşan vilayet kimliğine karşın biri Kars-Tiflis-Demiryolu olmak üzere Posof Türkgözü (Badele) ve Çıldır Aktaş Gümrük kapısı ile 3 gümrük kapsı olan ama ithalatta, ihracatta sıfır çeken gümrük kapıları olarak diğer illerde ki gümrükler sırlamasında sonlarda olan Ardahan'ın balına yapışmış misali yıllardır BAL Liginde bir türlü üst lige çıkamayan takımı da ikiye bölündü. Bölgesel Amatör Liginde mücadele eden Serhat Ardahan Spor adıyla ikinci bir takım çıkaran ve adına Serhat Ardahan Spor 75 diyen Ardahan'ın Hanak, Damal ve Çıldır ilçelerinde yıllardır bir Amatör Futbol takımı yok.

GENÇLER YEŞİL SAHA DA DEĞİL ÇAYIRDA!

5 İlçesi, 1 Beldesi 227 köyü olan Ardahan'ın 3 ilçesinde ve tek beldesinde resmi bir futbol kulübü olmazken mevcut Serhat Ardahan Spor'dan ümit kesen gençlerin Serhat Ardahan Spor 75 adlı yeni bir spor kulübünün kurup, mücadele etmeyi hedeflediği Ardahan Amatör Futbol Liginde mücadele eden Ardahan merkez, Göle ve bir yıl lige katılıp, 2 yıl katılamayan futbol kulüplerde imkânsızlıklar dolaysıyla ya ligden erken çekiliyorlar yada lig sonuna kadar cep harçlıklarıyla ayakta kalmaya çalışıyorlar.


Resmi bir futbol veya spor kulübü olmayan Çıldır, Damal ve Hanak gibi Göle Köprülü (Gpraveng), Ardahan Merkez Hoçvanlı futbol sever gençlerde yeşil sahalarda değil, çayırlarda aralarında kurdukları takımlarla maç yaparak stres atmaya çalıştıkları görülmekte.

KAYMAKAN VE BELEDİYE BAŞKANINDAN GÖLESPOR'A TAM DESTEK..

Ardahan 1. Amatör Liginde Mücadele eden Göle Belediyespor’a desteklerini açıklayan Göle İlçe Kaymakam Yunus Emre Fırat ve Belediye Başkanı Gökhan Budak, Gölespor Kulüp Başkanı Tuncay Kasımoğlu’nun başında olduğu futbolcular ile bir araya geldiler.


Göle Belediyespor’un 2024-2025 sezon öncesi ilçedeki yöneticilerle yaptığı toplantıya yerel basın ve STK temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.


Toplantıya katılan Göle Kaymakamı Yunus Emre Fırat yaptığı konuşmada; Göleli gençlerin spor yapmasının önemine vurgu yaparak, “İlçemizi temsil eden tüm spor branşlarına kaymakamlık olarak gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Gençlerimizin spora ilgi duyması ayrıca bizleri çok mutlu ediyor. Onların yanında olacağız. Bu anlamda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.


CHP'li Belediye Başkanı Gökhan Budak ise toplantıda yaptığı konuşmada Göle Belediyespor’un başarılı olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız mesajı vererek, “Göle Belediyespor’a güzel bir tesis kazandıracağız. Maddi ve manevi açıdan hiç bir sorun yasamayacaksınız. Yeter ki gençlerimiz spor yapsın ve ilçemizi temsil etsin.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: Fakir Yılmaz