Gaziantep'te 6 Şubat 2023 depreminde 51 kişinin öldüğü Furkan Apartmanı'na ilişkin davada karar çıktı. Mühendis Yılmaz Şahin Yurtyapan'a indirim uygulayarak 16 yıl 8 ay hapis cezası veren mahkeme, 3 sanığın ise beraatine hükmetti. Firari iki sanığın dosyaları ise ayrıldı.

Nizip Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Furkan Apartmanı'nda yakınlarını kaybeden aileler ve avukatları hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Eyüp Öğüt duruşmaya katılırken, diğer sanıklar Faik Öğüt, Nejdet Alpay ve Yılmaz Şahin Yurtyapan, firari sanık müteahhitler Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever duruşmaya katılmadı. CHP’li ve EMEP’li milletvekilleri de duruşmayı takip etti.

51 KİŞİ ÖLDÜ 1 KİŞİ CEZA ALDI

Mahkeme, sanık Faik Öğüt, Eyüp Öğüt ve Nejdet Alpay'a beraat, Yılmaz Şahin Yurtyapan’a 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Firari sanıklar Abdullah Devrim Sever ve Hasan Hüseyin Sever'in dosyası tefrik edildi.

Kararın ardından Furkan Apartmanı'nda yakınlarını kaybeden aileler adliye önünde karara tepki gösterdi.

3 SANIĞA VERİLEN BERAAT HEPİMİZİ ÜZDÜ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Gaziantep'te 51 kişinin yaşamını yitirdiği Furkan Apartmanı davasında 3 sanığa verilen beraat kararı hepimizi derinden üzmüştür." ifadesini kullandı.

Özel, sosyal medya hesabından, Gaziantep'in Nizip ilçesinde, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan Furkan Apartmanı'nda 51 kişinin ölümüne ilişkin davada verilen kararı değerlendirdi.

Özel, "Gaziantep'te 51 kişinin yaşamını yitirdiği Furkan Apartmanı davasında 3 sanığa verilen beraat kararı hepimizi derinden üzmüştür. Adalet tecelli edene kadar Furkan Apartmanı davasında ve diğer tüm deprem davalarında ailelerin yanında hukuku talep etmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ